Macron: "Bravo Argentina"

En uppgiven men stolt Emmanuel Macron, Frankrikes president, gratulerade Argentina till VM-guldet i fotboll.
Fotboll • Publicerad 18 december 2022
Argentinas Lionel Messi gratuleras av Frankrikes president Emmanuel Macron, Fifas ordförande Gianni Infantino samtQatars emir Sheikh Tamim bin Hamad al-Thani.
Argentinas Lionel Messi gratuleras av Frankrikes president Emmanuel Macron, Fifas ordförande Gianni Infantino samtQatars emir Sheikh Tamim bin Hamad al-Thani.Foto: Manu Fernandez/AP/TT

– Vi är först och främst väldigt ledsna, mycket besvikna. Bravo till Argentina, till de argentinska spelarna och deras folk, sade Macron efter att ha berättat om sina känslor när han såg matchen.

Argentina vann VM-finalen mot Frankrike efter straffar.

Macron sade även att de franska spelarna förväntas återvända till Frankrike på måndag och paradera nedför huvudgatan Champs-Élysées i Paris trots förlusten.

Under söndagen rapporterades det om det upplopp på Champs-Élysées. Enligt tidingen Le Parisien började det hela med fyrverkerier som riktades mot polisen.

Därtill rapporterar tidningen om problem i Lyon och Grenoble. I den förstnämnda staden uppstod problem strax efter matchens slut, och saker ska ha kastats mot polisen. Soptunnor i staden ska ha även satts i brand och polisen uppges ha använt tårgas och vattenkanoner för att kontrollera folkmassorna.

Lokala myndigheter har tagit till Twitter för att upplysa om att polisen kommer att agera strikt. Människor uppmanas även till att hålla avstånd

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.