Ljungskile kan få spela i Borås

Ljungskile-Malmö FF blev inställd på grund av regn. I stället spelas matchen i kväll – kanske på Borås Arena.
Sport • Publicerad 28 oktober 2008
REGN OCH HAGEL. Ovädret i Ljungskile gjorde Starke Arvid Arena ospelbar ? och nu kan matchen flyttas till Borås.
REGN OCH HAGEL. Ovädret i Ljungskile gjorde Starke Arvid Arena ospelbar ? och nu kan matchen flyttas till Borås.Foto: Scanpix

Fotboll Ljungskile.

Beslut om spelplats ska tas senast klockan 12 i dag. LSK:s ordförande Lars Bergdahl sa sent i går kväll:

– Enligt prognoserna ska det sluta regna i natt. I så fall hoppas vi få planen spelbar med hjälp av många frivilliga under tisdagsförmiddagen.

Styrkan är kallad till den regnsjuka Starke Arvids arena tidigt. Uppgiften är att suga upp och skrapa vattnet från gräsmattan.

Att beslutet måste fattas i god tid beror på tv. Det producerande bolaget behöver några timmar för att förbereda sändning.

Ljungskiles anmälda reservarena ligger i Borås. Konstgräset tål så gott som obegränsade regnmängder.

– Vi har förvarnat om en eventuell flytt till Borås Arena, men hoppas förstår att kunna använda vår egen anläggning, sa LSK-ordföranden.

Inte nog med den uppskjutna hemmamatchen. I går kväll vann också värste konkurrenten kring nedflyttningsstrecket, Gif Sundsvall, sin match mot IFK Norrköping (se annan artikel).

Nu skiljer bara två poäng upp till Ljungskile.

Jan Hansson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.