TV: "Nordmark sa bara bra saker om Borås faktiskt"

Sport Artikeln publicerades
Foto:Lars-Åke Green

Daniel Gustavsson var inställd på spel i Elfsborg – nästa år.

Men sent i onsdags kväll kom nya bud.

– Det var bara att dra direkt, säger det gulsvarta nyförvärvet.

Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson sa på dagens presskonferens att Boråsklubben varit intresserad av Daniel Gustavssons tjänster de senaste fem åren.

– Jag vet inte riktigt vad han såg i mig då, när jag spelade i AIK. Jag tyckte själv att det inte gick så bra då, säger huvudpersonen med ett skratt, och fortsätter:

– Men sedan har det gått bättre hela tiden, steg för steg.

5 juli avslöjade BT Elfsborgs jakt på Gustavsson – och i dag infriades Andreassons mångåriga förhoppningar om att presentera Gustavsson som gulsvart. Det trots konkurrens från en polsk och en tysk klubb.

– Jag har som mål att komma utomlands, men allt ska klaffa och det kändes inte helt rätt nu. Elfsborg har visat intresse länge och jag tror att det här är ett steg som passar mig bra, säger Gustavsson.

I juni kom han och Elfsborg överens om en övergång – kommande vinter.

– Mitt kontrakt med Örebro skulle löpa ut efter den här säsongen. Men sent i onsdags kväll fick jag ett samtal om att klubbarna kommit överens redan nu, så att jag byter direkt.

Kontraktet gäller i 3,5 år, och Gustavsson tar över tröjnummer sju efter flyktande Marcus Rohdén.

Den snart 25-åriga speed-kulan är spelklar direkt och i högsta grad aktuell för spel på söndag borta mot Djurgården, när såväl Simon Hedlund som Issam Jebali är avstängda.

– Daniel konkurrerar på båda ytterpositionerna och som forward. En energispelare med fantastisk snabbhet och tajming. Dessutom bra på att leverera mål och assists, säger Magnus Haglund.

Om det vittnar årets poängskörd i Örebro, sex mål och fyra målgivande passningar.

Det allsvenska övergångsfönstret stängde natten till i dag, men många europeiska ligor har öppet till 31 augusti. Därmed finns än chansen – eller risken – för allsvenska klubbar att spelare lämnar.

BT var på torsdagen i kontakt med Viktor Claesson angående Slavia Prags intresse.

– De är väldigt intresserade, men jag fokuserar på Elfsborg. Vi får se vad som händer.

Blir du besviken om Elfsborg inte släpper dig?

– Det är svårt att sätta sig in i på förhand, och är inget jag kommer att prata om i media. Det är mellan mig och Elfsborg i så fall.

BT RANKAR

Sommarens hetaste nyförvärv

1

Andreas Isaksson, Djurgården. Att Sveriges bäste målvakt återvänder till allsvenskan och DIF slog ned som en bomb på torsdagen.

2

Alexander Farnerud, Häcken. Har spelat i högstaligan i Frankrike, Tyskland, Danmark, Schweiz och Italien. Nu återvänder 32-åringen till Sverige. Häcken spänner musklerna.

3

Rasmus Lindgren, Häcken. Ännu ett meriterat nyförvärv till klubben på Hisingen. Har spelat i Holland och Österrike sedan 2004, med bland annat 58 matcher för Ajax. Nu ska han styra upp Häckens mittförsvar.

4

Magnus Eriksson, Djurgården. AIK, Åtvidaberg, Malmö – och nu Djurgården efter proffsäventyr i såväl Kina som Danmark. Man glömmer lätt att Eriksson bara är 26 år.

5

Issam Jebali, Elfsborg. Bytte Värnamo mot Elfsborg, och har redan efter tre matcher visat att han kan ta allsvenskan med storm. Vilka fötter!

Visa mer...