Linn Gustavsson vann "DN-galan Youth"

Sedan debutåret ifjol så har ”DN-galan Youth” på Stockholms Olympiastadion närmast haft en femtio procentig ökning i antal starter och har nu över tvåtusen.
Sport • Publicerad 25 juli 2008

FRIIDROTT Stockholm

Gårdagen började med en Ymerseger och det genom Linn Gustavsson.

Linn vann höjdhoppet på 1.65.

– Det var helt okay, ett helt väntat resultat, eftersom jag varit på semester i två veckor och inte kunnat toppa formen. Men det är två veckor till SM och till då skall jag hinna med att toppa formen, sa Linn – som har tävlat på ”Stadion” en gång tidigare.

En pallplats blev det även för Linda Carlsson, Ymer, i stavhoppet för flickor 19. Linda hoppade 3.42 och hade bara de två svenska tjejerna som var med junior-VM i polska Bygdgoszcz för några veckor sedan före sig. Vann gjorde nu Petra Olsen, Malmö AI, på 3.94.

Sist ut under gårdagen var Sandra Carlsson, som sprang utom tävlan, när hon gjorde debut på 300 meter häck.

– Jag har bara sprungit 150 meter häck på träning, aldrig tävlat, men jag tycker att det gick bra. Och jag hoppas att jag hade under femtio sekunder, sa Sandra – som hade 47,32 och lär springa flera lopp på lång häck.

– Fast då blir det på 400 meter häck, eftersom jag är tjugo år nu.

Till nästa år kommer ”Youth” med största sannolikhet vara en tredagars tävling (4-6 juli).

Hasse Sjögren

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.