Lindéns korsband av: "Ska tillbaka"

Sara Lindén är korsbandsskadad – och blir borta i minst ett halvår. – Det kändes direkt att något var fel, suckar Boråstjejen.
Sport • Publicerad 4 september 2012
Sara Lindén (i svart tröja) slet av korsbandet i söndags kväll och blir borta från fotbollsplanen i minst sex månader.
Sara Lindén (i svart tröja) slet av korsbandet i söndags kväll och blir borta från fotbollsplanen i minst sex månader.Foto: Adam Ihse/Scanpix

I söndags spelade Lindén med sitt Göteborg FC i den damallsvenska matchen mot Piteå IF. Göteborg vann med 2–1 efter att ha fått avsluta matchen med nio spelare, på grund av två skador.

En av de skadade spelarna: Sara Lindén, 29. Den Dalsjöforsbördiga anfallaren, bosatt i Borås, skadade sig när knappa kvarten återstod.

– Jag vet inte exakt hur det gick till, men det var i en duell. Mitt knä fastnade runt motståndarens ben på något vis, och jag vred till det. Det kändes direkt att något var fel, säger Lindén.

I måndags fick hon knät magnetröntgat – och i går kom domen: det främre korsbandet är avslitet.

Blev du förvånad?

– Ja, faktiskt. Jag trodde inte att det skulle vara så illa, för det kändes som att benet hela tiden blivit bättre efter matchen.

Det är första gången hennes korsband är av.

– Jag har lyckats slippa det tidigare, men nu var det tydligen min tur?

I nästa vecka ska hon besöka idrottsläkaren Leif Swärd, och sedan väntar operation som snabbt som möjligt.

– Svullnaden måste gå ner innan det är möjligt att operera. Efter det väntar minst sex månaders rehabilitering, konstaterar Lindén.

Trots det tunga bakslaget är hon fast besluten om att komma upp till högsta elitnivå igen.

– Jag ska tillbaka.

Sju matcher återstår i årets damallsvenska, och Göteborg FC ligger på femte plats i tabellen.

– Det blir tråkigt att sitta vid sidan under avslutningen, men jag får göra vad jag kan för att peppa mina medspelare, säger Lindén.

Oskar Pålsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.