Annons

Lindahl flyttar inte hem – kvar utomlands

Hedvig Lindahl lämnar Tyskland men stannar utomlands.
Landslagsmålvakten har skrivit på ett tvåårskontrakt med en klubb hon åker till på tisdag – men som hon ännu inte kan avslöja.
Fotboll • Publicerad 2 juli 2020
Hedvig Lindahl är snart klar för en ny klubb. Arkivbild.
Hedvig Lindahl är snart klar för en ny klubb. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Hedvig Lindahl är ute på den sista resan med Wolfsburg. På torsdagen åkte hon buss tillsammans med övriga fotbollsspelare hos Bundesligamästaren för den tyska cupfinalen mot Essen i Köln på lördag.

Den 37-åriga landslagsmålvaktens kontrakt löper ut i samband med matchen och på tisdag lämnar hon Wolfsburg tillsammans med familjen. Lindahl har sedan drygt en månad tillbaka gjort klart med en ny klubb, hon säger att de presenterar henne officiellt under de kommande dagarna.

"Ville gärna stanna"

Annons

– Jag får inte säga det än, klubben vill ha den nyheten. Jag får vänta lite med att bekräfta, men det ska bli roligt och kräver att jag håller mig på en hög nivå fortfarande, säger Lindahl.

Hon bekräftar i alla fall att det inte blir en flytt hem till Sverige eller tillbaka till England där hon tidigare spelat för Chelsea.

– Det kommer att vara ett nytt land. Det här året i Tyskland har varit lärorikt på det sättet: Hur man lär sig en ny kultur, ett nytt språk och processen kring det. Det känns som att jag kanske kan göra det ännu bättre.

TT: Spanien eller Frankrike?

– Vi får se.

TT: Hur långt kontrakt har du skrivit?

– Två år.

Lindahl värvades till Wolfsburg efter VM-bronset med Sverige i Frankrike förra sommaren, men klubben har valt att satsa på andra målvakter inför nästa säsong.

– Ärligt talat ville jag gärna stanna. Men klubben valde att sajna med en yngre spelare (polskan Katarzyna Kiedrzynek) för en längre period. Det fick jag acceptera och det känns samtidigt bra. Nu fick jag vara här det här året och får lämna och tänka att det var riktigt bra. För saker kan faktiskt förändra sig under det andra året, så det här blev liksom ett bra år.

Real Madrid-rykte

Det har spekulerats i att svenskan skulle kunna vara en första storvärvning av Real Madrid, som under onsdagen officiellt tog över CD Tacóns lag där svenskorna Kosovare Asllani och Sofia Jakobsson sedan tidigare spelar.

Annons

Lindahl varken bekräftar eller dementerar ryktet.

– Det jag kan säga om Real Madrid, nu när de äntligen, officiellt, har kommit in med ett damlag, är att det känns som ett skifte i damfotbollen. Nu har vi den riktigt stora spelaren med och allt som handlar om spelare och budgetar kommer säkerligen nå nya höjder nu. Det kommer säkert att förändras snabbt, säger hon.

Oavsett om det är till Spanien eller något annat europeiskt land som flyttlasset går till i början av nästa vecka väljer Lindahl bort flyget under coronapandemin.

– Det kan nog bli grejer på vägen, allt kommer väl inte att gå smärtfritt. Men vi hoppas att det ska gå bra. Vi har i alla fall valt att resa via marken, att inte flyga, för att hålla risken låg för barnen och oss själva.

Fakta: Hedvig Lindahl

Född: den 29 april 1983 i Katrineholm.

Moderklubb: Gropptorps IF.

Position: Målvakt.

A-landskamper/mål: 170/0.

Seniorlubbar: Värmbol (1996–1998), Tunafors (1998–2000), Malmö FF (2001–2003), Trion (lån, 2003), Linköping (2004–2008), Göteborg (2009–2010), Kristianstad (2011–2014), Chelsea (2015–2019), Wolfsburg (2019–2020).

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons