William Lind vann O-ringen

ORIENTERING Artikeln publicerades

William Lind spurtade in som segrare i herrelitklassen, han var fyra sekunder och cirka tio meter före Olle Boström till mållinjen.

De båda förhandsfavoriterna har varit jämna under hela veckan. Kampen avgjordes först under de sista meterna, där Lind spurtade ifrån Boström. Boström hade dessförinnan tagit ikapp den dryga minut Lind hade som försprång inför etappen.

– Först försökte jag trycka på men märkte att jag liksom inte kunde skapa någon lucka, säger Lind. Det var riktigt tufft, den klart tuffaste etappen under veckan. Med fem kontroller kvar så låg Olle kloss bakom.

Lind menar dock att han var segersäker rätt långt innan mål.

– Jag visste att Olle är stark, men direkt när vi kom ut på asfalten så kände jag att "det här tar jag". Han hade ju trots allt fått gå ikapp en dryg minut.

Att målgången var inne på Borås Arena tyckte många var en höjdpunkt. Så även Lind.

– Det är häftigt när man gör så. Det är inte ofta det finns möjlighet till det. Här passade det bra också med tanke på att arenan ligger så nära skogen. Asfalten inkräktade inte så mycket på själva banan.

Lind springer VM i Skottland om en vecka. Detta menar han blev den perfekta uppladdning han hade tänkt sig.

– Den kunde inte bli bättre. Dels har jag kunnat ladda upp på hemmaplan eftersom jag bor i Härryda och dels så har terrängen passat väldigt bra. De två första dagarna var väldigt bra. Sedan var det totalfiasko på sprinten, men jag lyckades hålla undan ändå.

O–ringensegern rankar Lind som en av sin karriärs största meriter.

– Den här vinsten är en av mina absolut största, fullt i kvalitet med mina SM-guld.

Han vann alltså bara med några meter före VM-kollegan Olle Boström. Järlalöparen var både besviken och nöjd när han satt i målfållan och såg Lind firas.

– Jag var nöjd när jag kom ikapp William. Totalt sett har det här varit en jättebra vecka, men det är klart att det är tråkigt att vara så nära. Jag tyckte att jag närmade mig på slutet, men när jag kom in på arenan såg jag direkt att det var för kort för att jag skulle hinna förbi.

Boström känner sig dock hoppfull inför VM.

– Ja, formen är där den ska.