Annons

Hurtig missar Norgematchen: "Inget som oroar"

Lina Hurtig missar näst sista landskampen före OS.
Juventusanfallaren står över torsdagens match mot Norge av familjeskäl, men kan kanske spela mot Australien nästa vecka.
Fotboll • Publicerad 7 juni 2021
Lina Hurtig. Arkivbild.
Lina Hurtig. Arkivbild.Foto: Stefan Jerrevång/TT

När fotbollsdamerna samlades i Kalmar på måndagskvällen saknades en av Sveriges troliga OS-spelare. Juventus Lina Hurtig har valt att tacka nej till torsdagens landskamp mot Norge av familjeskäl.

Mer än så kan inte förbundskapten Peter Gerhardsson säga.

Annons

– Nej, det kan jag inte. Det är det som vi har kommunicerat ut. Sedan har vi en kommunikation om vad som händer efter torsdagsmatchen, säger Gerhardsson.

Rosengårdare ersätter

Någon oro på längre sikt har han inte. Det är inte uteslutet att Hurtig kan ansluta senare under niodagarssamlingen i Kalmar. Kanske kan hon spela mot Australien nästa tisdag, den sista landskampen innan OS-truppen presenteras den 22 juni.

– I de samtal jag har haft med Lina så är det fokus på att vara tillgänglig för OS. I första hand gäller det här torsdagen, och sedan får vi ha ett samtal på fredag och se vad vi fattar för beslut då. Det är ingenting som oroar mig i nuläget.

Rosengårds Mimmi Larsson har kallats in som ersättare och fanns med redan på måndagens träning på ett soligt och sommarvarmt Fredriksskans.

Kvartett saknades

De enda i truppen som saknades, utöver Hurtig, var USA-proffset Julia Roddar, Wolfsburgs Fridolina Rolfö samt Bayern München-duon Hanna Glas och Amanda Ilestedt, som ännu inte hunnit ansluta till truppen.

Och Gerhardsson gillade vad han såg på den första träningen i den sista samlingen före OS.

– Det var många som spelade match i går (söndag) men många av dem kunde ändå vara med på stora delar av träningen. Det är alltid några skavanker som man måste hantera, men den här gruppen präglas av inställning, fokus, engagemang och noggrannhet. Så det gick inte att se på träningen vilka som hade spelat 90 minuter i går, säger Gerhardsson.

OS-fotbollen sparkar i gång den 21 juli. Premiären spelas mot USA.

Fakta: Truppen till Norgematchen

Målvakter: Hedvig Lindahl, Atlético Madrid, Jennifer Falk, Häcken, Zecira Musovic, Chelsea.

Backar: Magdalena Eriksson, Chelsea, Amanda Ilestedt, Bayern München, Emma Kullberg, Häcken, Emma Berglund, Rosengård, Julia Roddar, Washington, Jonna Andersson, Chelsea, Hanna Glas, Bayern München, Nathalie Björn, Rosengård.

Mittfältare/anfallare: Caroline Seger, Rosengård, Kosovare Asllani, Real Madrid, Filippa Angeldahl, Häcken, Hanna Bennison, Rosengård, Filippa Curmark, Häcken, Johanna Rytting Kaneryd, Häcken, Julia Zigiotti Olme, Häcken, Stina Blackstenius, Häcken, Rebecka Blomqvist, Wolfsburg, Fridolina Rolfö, Wolfsburg, Sofia Jakobsson, Real Madrid, Madelen Janogy, Hammarby, Olivia Schough, Rosengård, Mimmi Larsson, Rosengård.

Fakta: Truppen till Norgematchen

Sverige har ett OS-silver från 2016 att försvara i Tokyo. Så här ser uppladdningen ut fram till de olympiska sommarspelen 2021:

Landslagsläger i Kalmar, 7–15 juni:

10 juni, klockan 18.30: Sverige–Norge, Guldfågeln arena, Kalmar.

15 juni, klockan 18.45: Sverige Australien, Guldfågeln arena, Kalmar.

22 juni: OS-truppen presenteras.

OS i Tokyo, 21 juli–7 augusti:

21 juli: Sverige–USA, Ajinomoto-stadion, Tokyo.

24 juli: Sverige–Australien, Saitama-stadion, Saitama.

27 juli: Nya Zeeland–Sverige, Miyagi-stadion, Miyagi.

30 juli: kvartsfinaler.

2 augusti: semifinaler.

5 augusti: bronsmatch.

6 augusti: OS-final.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons