Annons

Emil Sylvegård: ”Sömnlös på nätterna”

I drygt två perioder spelade jumbolaget Malmö mycket bra och såg ut att gå mot tre poäng.
Men Leksand kunde vända och vinna med 4­–3.
Ishockey • Publicerad 28 november 2020
Emil Sylvegård. Arkivbild.
Emil Sylvegård. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

Han nämner den tystnad som fanns i Malmös omklädningsrum efter den här matchen där Malmö såg ut som vinnare i 48 minuter. Men sedan blev det ett skånskt sammanbrott i Dalarna och Leksand vände underläge till seger i denna viktiga SHL-match.

”Jobbigt”

Emil Sylvegård, som i den här matchen spelade riktigt bra och bidrog med två mål, berättar om smärtan han upplever just nu med sitt Malmö:

Annons

– Vi krigar och jobbar med detaljer varje dag. Jag älskar den här klubben och brinner för den. Man är sömnlös på nätterna för att vi inte vinner hockeymatcher. Det är jobbigt.

Samtidigt fanns flera detaljer i matchen mot Leksand som ser lovande ut för Malmö.

I den första perioden var det inte bara Leksand som spelade illa. Malmö var ett mycket bra lag som gjorde Leksand dåligt. Även i andra perioden var det mycket som såg bra ut, tills smällarna kom i slutperioden då Leksand vände.

Lära att vinna

Emil Sylvegård vill nu ta med sig det som såg så bra ut i början av matchen.

– Vi spelar bättre hockey nu, jämfört med tidigare på säsongen. Vi har i alla fall ett anfallsspel och är bättre i försvarszon. Dom har svårare att göra mål på oss. Nu handlar det om att vi måste lära oss att också vinna hockeymatcher och det måste vi göra redan nästa vecka. Vi kan inte acceptera att göra bra hockeymatcher och förlora.

Emil Sylvegård fortsätter:

– I dag var det några mindre bra byten som gjorde att Leksand kunde göra sina mål. Det får inte ske. Vi måste också kunna döda matcher.

Bredvid står Malmös tränare Joakim Fagervall, som just kommit från en C More-intervju, som han bad att få avbryta med orden: ”Kan jag gå nu? Jag orkar inte mer!”

Sylvegård förstår tränarens reaktion.

– När man gör bra matcher och förtjänar att vinna, men förlorar, då blir man ledsen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons