Annons

Lagrell vill flytta pokalutdelningen

Fotbollsordföranden Lars-Åke Lagrell vill inte att söndagens stökiga segerceremoni på Gamla Ullevi ska upprepas och föreslår att utdelningen av SM-pokalen i fotboll, Lennart Johanssons pokal, flyttas till Fotbollsgalan.
Sport • Publicerad 2 november 2009

– Det blir en för negativ bild för fotbollen att ha så mycket poliser inne på arenan bara för att vi ska kunna ha en prisutdelning, säger Lagrell till Aftonbladet.

AIK-supportrar invaderade planen efter att AIK säkrat det allsvenska guldet på söndagen och prisutdelningen fick skjutas upp. IFK Göteborgs silverlag ansåg inte att det var tillräckligt säkert för att gå ut till prisutdelningen, utan avstod.

– Vi har haft den här traditionen ända sedan allsvenskan startade och det är klart att det är tråkigt att vi bryter den. Men vi måste ta konsekvenserna av att det faktiskt inte går ännu, säger Lagrell.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons