Annons

Kulusevski led av okänd skada: "Blev kaos"

Dejan Kulusevski gick igenom en formdipp efter att han skrivit på för Juventus.
I en intervju med avslöjar han att den berodde på en skada.
Fotboll • Publicerad 8 augusti 2020
Dejan Kulusevski genomgick en formsvacka innan coronakrisen stoppade ligaspelet i Serie A. Arkivbild.
Dejan Kulusevski genomgick en formsvacka innan coronakrisen stoppade ligaspelet i Serie A. Arkivbild.Foto: Garbuio Paola/AP/TT

För ett år sedan visste knappt någon vem han var. Nu – efter att ha levererat tio mål och nio assist i Serie A – är Dejan Kulusevski en av fotbolls-Europas mest spännande spelare som i höst ska försöka hävda sig i Juventus.

Men i vintras kom utvecklingen av sig och i de sista åtta matcherna före coronauppehållet blev det inte mer än fem matcher från start och ett mål för svensken.

Annons

Anledningen var en ljumskskada, bekräftar 20-åringen för SVT.

– Otroligt tufft, verkligen. Jag kunde inte träna, men jag spelade matcher på smärtstillande. Ingen visste om det här. Jag gjorde inte så mycket poäng under de här matcherna eftersom jag var kanske 30 procent frisk och hade svårt att ta på mig skorna innan match, säger han och fortsätter:

– Det blev verkligen kaos. Det kändes som kroppen lade av. Jag kunde inte lyfta benen och det gjorde ont när jag sov.

Skadan kom i samband med att Kulusevski precis hade sålts till Juventus från Atalanta, som tidigare var hans ägare men hade lånat ut honom till Parma. Han sticker inte under stol med att den tunga perioden gjorde honom orolig för framtiden – men när fotbollen väl kom i gång igen visade den svenske landslagsmannen åter upp sig från sin bästa sida.

Fem mål och två målgivande framspelningar blev Kulusevskis facit på de avslutande 13 matcherna.

– Det var mycket snack om att jag hade slutat spela då jag hade skrivit på för Juventus. Jag undrar vad de säger nu, efter corona, säger han till SVT.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons