Kullashi slog till dubbelt mot Växjö

Eskilstuna slog nästjumbon Växjö med 3–0 på hemmaplan.
Stor segerregissör var Loreta Kullashi som dundrade in två mål och återtog sin damallsvenska skytteligaledning.
Fotboll • Publicerad 8 augusti 2020
Eskilstunas Loreta Kullashi gjorde två mål mot Växjö. Arkivbild.
Eskilstunas Loreta Kullashi gjorde två mål mot Växjö. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Eskilstuna kom från två tunga förluster mot Djurgården och IK Uppsala. Hemma mot Växjö studsade det damallsvenska fotbollslaget tillbaka och vann med 3–0.

Loreta Kullasi låg inför dagens matcher på delad förstaplats i den damallsvenska skytteligan, men petades ner efter att Göteborgs Pauline Hammarlund satt två bollar i 5–1-segern mot Piteå.

Det blev däremot en kortvarig ledning för Hammarlund som återigen fick lämna över taktpinnen till Kullashi.

21-åriga Kullashi gjorde det första målet efter 20 minuters spel och drygt tio minuter senare utökade Felicia Rogic till 2–0. Sedan klev skyttedrottningen fram igen och punkterade matchen.

Kullashi har gjort åtta mål och två assist på nio matcher.

Eskilstuna är femma i damallsvenskan på elva inspelade poäng. Växjö är näst sist på åtta.