Annons

Krönikörer sågar landslagsinsatsen

Sverige gjorde en bedrövlig insats med 0–0 mot Irland. Nu är vägen mot VM i Brasilien betydligt svårare – det betvivlar inte landets sportkrönikörer.
Sport • Publicerad 23 mars 2013
Rasmus Elm och Erik Hamrén har mycket att fundera på efter den svaga insatsen mot Irland i VM-kvalet.
Rasmus Elm och Erik Hamrén har mycket att fundera på efter den svaga insatsen mot Irland i VM-kvalet.Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Men i de irländska tidningarna är det gladare tongångar.

"Det brukar vara oroligt men roligt att se Sverige spela. Det här var inte det minsta kul", enligt Dagens Nyheters Johan Esk.

Annons

"Sverige kan glömma förstaplatsen i gruppen, den är vikt åt Tyskland och både Irland och Österrike utmanar om andraplatsen. Värmen i Rio känns plötsligt långt borta", konstaterar SvD:s Anders Lindblad.

Aftonbladets Erik Niva var långt ifrån nöjd med vad han såg på Friends Arena.

"I stora stycken var spelkvaliteten fullständigt bedrövlig. Enkla misstag i lågt tempo. Båda lagen var medskyldiga, absolut, men det svenska haveriet blev tydligare i och med att det var såpass oväntat", skriver Niva.

"Det mest ojämna"

Sydsvenskans Anja Gatu är inte nådig i sin kritik:

"Frågan är om inte detta landslag är det mest ojämna som Sverige har haft på många år. Att ha någon som helst aning om hur det kommer att uppträda är omöjligt att veta, till och med från halvlek till halvlek."

Gladare på Irland

"Tappert" och "välförtjänt" är ledorden i irländsk press dagen efter 0–0-mötet mot Sverige, erfar TT:s korrespondent på plats i Dublin.

"Man kunde nästan se framtiden: ett irländskt mittfält som står upp mot motstånd på toppnivå. Någon gång kommer det att hända igen", skriver krönikören Brian Kerr i The Irish Times och hyllar främst James McCarthy och Robbie Keane – "som såg ut som en 22-årig variant av sig själv".

Irish Daily Mirror tar till sedvanligt brittiskt ordvitsarknep:

Annons

"Zlat'll do" – ungefär "det duger" – lyder rubriken på förstasidan, som också konstaterar att "Trapattonis VM-dröm lever fortfarande efter oavgjort".

Irland VM-kvalar härnäst mot Österrike på hemmaplan på tisdag.

Isak Andersson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons