Annons

Armalis rasande: "Jag gastade som en galning"

Leksands målvakt Mantas Armalis var rasade efter Växjös 3–1-mål hade blivit godkänt.
Ishockey • Publicerad 5 november 2022
Leksands målvakt Mantas Armalis var rasande när han mötte media efter förlustmatchen mot Växjö
Leksands målvakt Mantas Armalis var rasande när han mötte media efter förlustmatchen mot VäxjöFoto: Ulf Palm/TT

När 22 sekunder återstod av toppmötet mellan Leksand och Växjö gjorde Kalle Kossila i Växjö det viktiga 3–1-målet som sedan lede till seger med 3–2. Ett mål som Leksand ville ha bortdömt eftersom de ansåg att målvakten Mantas Armalis, i ett förstaskede, blev störd av Martin Lundberg.

Domarna Mikael Nord och Johan Magnusson släppte det och Kalle Kossila kunde göra mål i nästa situation.

Var rasande

Annons

Detta gjorde Mantas Armalis rasande. Dels för den aktuella situationen. Dels känner han oro för målvakternas säkerhet och den ökade risken för filmningar.

– Jag är jätteupprörd. Att man inte kan döma bort ett mål för en situation som uppstått antingen före skottillfället, som har påverkat hela den resterande situationen. Framför allt för att man inte längre får döma bort ett mål för offside i målgården. Nu får man bara döma bort ett mål om det är en utvisningssituation, säger Mantas Armalis och fortsätter:

– Jag kunde själv kan skapa en utvisningssituation genom att slänga mig. Jag kunde också skapa en utvisningssituation genom att gå bakåt, ta i hälen på motstånden och falla bakåt. Men jag tycker inte att hockey ska gå ditåt. Tyvärr är det på väg ditåt. Det är för många som förstärker och får med sig mycket med av det. Jag vill inte göra det. Jag är jättedålig på att spela över.

TT: Hade det inte blivit mål om du ramlat?

– Han (domaren) hade förmodligen blåst innan pucken gått i mål med en arm i luften. Tror inte jag åkt på diving eftersom jag får en knuff i ryggen. Det handlar om att kunna se hela situationen.

”Slog folk”

Mantas Armalis berättar att domarna inte ville prata med honom efter matchen:

– Jag försökte prata med dem, men förstår dem delvis. Jag stod och gastade som en galning och jag betedde sig som en bortskämd pojkspoling, som stod och slog folk i ryggen framför mig under tredje perioden.

Armalis fortsätter:

– Domaren sade att de skulle ta mig om jag inte lade av med det. Då ropade jag tillbaka: Vad ska jag göra om du inte tar offiside i målgången. Det var lite muppigt.

”Förlorar jämt”

Mantas Aramlis menar att han förlorar på att vara stor och stark och stå på benen.

Annons

– Jag förlorar jämt på det. Gång efter gång. Jag få ingenting med mig. Nja, nu kanske jag överdriver. Men när det väl blir det tänker inte domarna så långt.

Han fortsätter:

– Om jag blir på-åkt från sidan och får en huvudvridning så är inte så jätteskönt för nacken.

Domarnas Mikael Nord och Johan Magnusson ville efter matchen inte kommentera det som hände mellan Leksand och Växjö eller säga något om Mantas Aramlis syn på målvakternas situation.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons