Annons

Krisstämpel på United efter fiaskostart

1–2-förlusten i premiären hemma mot Brighton följdes upp med chockerande 0–4 mot Brentford.
Manchester Uniteds säsongsstart har blivit ett sanslöst fiasko och nu är krisen total.
Fotboll • Publicerad 14 augusti 2022
Det har inte varit någon rolig start på säsongen för Manchester United som ligger sist efter två omgångar.
Det har inte varit någon rolig start på säsongen för Manchester United som ligger sist efter två omgångar.Foto: Ian Walton AP/TT

Erik ten Hag har inte fått någon mjukstart på livet som Manchester United-tränare. Efter en lovande försäsong fanns det viss försiktig optimism hos "de röda djävlarna".

Två inledande förluster och vad som riskerar bli ett fiaskoartat transferfönster senare och tongångarna är helt förbytta. Även ten Hag tycks hoppas på förändring efter 0–4 mot Brentford.

Annons

– Vi behöver nya spelare och kvalitetsspelare. Vi kommer försöka övertala dem att komma hit, sade nederländaren till Sky Sports.

Ville värva tio nya spelare

Hittills har enbart Lisandro Martinez, Tyrell Malacia och Christian Eriksen värvats in, vilket står i bjärt kontrast med vad fjolårssäsongens interimtränare Ralf Rangnick ansåg skulle göras. Tysken pekade på att klubben behövde "öppen hjärtkirurgi" och runt tio nya spelare efter att United slutat på en sjätte plats i ligan.

Sedan dess har Rangnick, som skulle fortsätta i klubben som konsult efter tränarvikariatet var över, fått lämna.

I stället kan det argumenteras för att truppen har försvagats under sommarfönstret då spelare som Paul Pogba, Edinson Cavani, Jesse Lingard, Nemanja Matic, Juan Mata och Dean Henderson alla har lämnat.

Klubblegendaren Gary Neville har fått nog.

– Om du trodde att det inte gick att sjunka lägre så har det precis hänt. Att inte tidigt få in de spelare som ten Hag behöver är förbluffande och svårt att förlåta. Det är en riktig bedrift att spendera 12 miljarder kronor och vara så här dåliga, säger han till Sky Sports.

Stora protester väntas

Från Neville och supporterhåll finns det ingen tvekan om hos vem skuldbördan ligger: ägarfamiljen Glazer. Unitedsupportrar har under lång tid protesterat mot sina ägare och protesterna lär inte minska efter den skrala transfersommaren och de katastrofala resultaten.

– De enda pengarna som spenderats på spelare är genererade av klubben, inte av dem. Det har funnits en giftig kultur i den här klubben under de senaste tio åren. Det är en röra. Det enda bra med United är supportrarna och de har fått nog, säger Gary Neville.

Som om inte det vore nog ryktas storstjärnan och fjolårets skyttekung Cristiano Ronaldo vilja bort. Efter gårdagens match kunde han ses avstå från att be om ursäkt till supportrarna, vilket ett antal andra spelare gjorde, och gå rakt förbi ten Hag utan att ta i hand.

Än värre riskerar det att bli nästa måndag när ärkerivalen Liverpool kommer på besök till Old Trafford. Manchester United ligger sist i Premier League.

Fakta: Manchester Uniteds värvningar och spelarförluster

Nyförvärv:

+ Lisandro Martinez, Ajax, 600 miljoner kronor.

+ Tyrell Malacia, Feyenoord, 157 miljoner kronor.

+ Christian Eriksen, Brentford, gratis.

Spelarförluster:

+ Paul Pogba, Juventus, gratis.

+ Nemanja Matic, Roma, gratis.

+ Jesse Lingard, Nottingham, gratis.

+ Dean Henderson, Nottingham, lån.

+ Juan Mata, klubblös.

+ Edinson Cavani, klubblös.

+ Alex Telles, Sevilla, lån.

+ Andreas Pereira, Fulham, 100 miljoner kronor.

Källa: Transfermarkt

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons