Annons

Kräver pengar av förbundet efter VM-sortin

Nigeria är ute ur fotbolls-VM efter strafförlusten mot England.
Nu vill spelarna ha betalt.
I ett uttalande från spelarfacket Fifpro skriver landslaget att förbundet är skyldig spelarna pengar för bonusar, boende och utgifter.
Fotboll • Publicerad 8 augusti 2023
Spelarna vill ha betalt från förbundet.
Spelarna vill ha betalt från förbundet.Foto: Tertius Pickard/AP/TT

De innestående betalningarna sträcker sig i vissa fall tillbaka till 2021.

"Laget är extremt frustrerat över att ha behövt jaga det nigerianska förbundet för dessa betalningar före och under turneringen och kanske även efter den", skriver Fifpro.

Annons

Det nigerianska landslaget skriver vidare att de inte ville ta upp frågan under VM, utan att de ville "fokusera på sin prestation utan att göra uttalanden eller annat som kan distrahera laget".

Fifpro säger att spelarfacket kommer att fortsätta arbeta med spelarna för att "säkerställa att deras kontraktsmässiga rättigheter respekteras och att de innestående betalningarna blir lösta".

Nigeria överraskade i VM genom att ta sig vidare från gruppen före OS-guldmedaljören Kanada innan det tog stopp mot England.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons