Konstmål blev AIK:s lycka

Viktor Lundberg klackade in målet som gav AIK segern mot GIF Sundsvall med 3–2 – ett konstmål – och AIK fortsatte att hänga på i den allsvenska guldstriden.
Sport • Publicerad 30 september 2012

– Det är nog ett av de märkligaste målen jag gjort. Jag fick ett inspel från Helgi Danielsson som jag försökte styra med klacken mot bortre stolpen. Bollen studsade i stolpen och rullade längs mållinjen. Som tur var lyckades ingen rensa bort bollen utan den rullade in över mållinjen, berättade matchvinnaren Viktor Lundberg.

Lundberg hade del i alla tre målen. Han spelade fram till Mohamed Banguras 1–0-mål och nickade fram bollen till Bangura när han kvitterade till 2–2.

– Det mesta stämde i dag. Jag och Bangura har snabbt funnit varandra igen – vi spelade en hel del ihop innan han flyttade till Celtic, sade den 21-årige matchvinnaren.

En stark vändning

När 20 minuter var kvar av matchen såg AIK inte ut som ett vinnande lag. Sundsvall ledde med 2–1 efter ett drömmål av Ari Freyr Skulason och en fräck dribbling av Emil Forsberg som öppnade upp AIK-försvaret innan han prickade in 2–1.

– Visst kändes det lite tungt då, men vi var ju med i matchen. Det kändes trots allt helt ok. Vi jobbade bra och skapade många målchanser. Jag var övertygad om att vi skulle spela hem minst en poäng – det känns ju extra skönt med tre poäng, sade tvåmålsskytten Mohamed Bangura.

Än en gång tappade Sundsvall viktiga poäng i matchavslutningen.

– Vi borde ha dödat matchen när vi skapade flera fina målchanser som kunde ha resulterat i en ledning med 3–1. Nu var det AIK som gjorde mål på sina chanser, konstaterade Sundsvalls tränare Sören Åkeby.

Åkeby optimist trots allt

Förlusten innebär att Sundsvall ligger kvar på kvalplatsen.

– Jag känner ingen större oro. Vi spelar så pass bra och skapar många målchanser att vi kommer att spela hem de poäng som behövs för att vi ska kunna klättra något i tabellen, sade Åkeby.

Segern gav AIK viktiga poäng och självförtroende inför fortsättningen.

– Nu är vi ju verkligen med i guldstriden. Sättet som vi avslutade matchen mot ett starkt Sundsvall känns också bra, sade AIK-tränaren Andreas Alm.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.