"Konstigt att inte tacka de 99 procent som sköter sig"

Fotboll Artikeln publicerades

Matchen fick avbrytas när det brann i AIK-klacken – och sex personer skadades lindrigt.

– Det är det man oroar sig för, att någon ska komma till skada, säger AIK-kaptenen Nils-Eric Johansson till BT.

Den rutinerade lagkaptenen är dagen efter match fortsatt mest besviken över resultatet 2–2 och att laget med det tappar mark på toppkonkurrenterna i allsvenskan.

Men även händelsen på läktarplats berör.

– Det gör det alltid, men på olika sätt. Vi hade ett derby här nyligen på Tele2 Arena och då brann den före, mellan två halvlekar och efter match, och det var inte mer med det. Alla var mer eller mindre beredda på det. Jag har inga direkta åsikter kring bengalernas vara eller icke vara, men jag har problem med att folk kan komma till skada. Ska vi ha det måste det ske inom tydliga ramar, när, var och hur. Jag förstår att det finns en poäng från supporterhåll att överraska, men det måste ändå vara skyddad verksamhet, säger Nils-Eric Johansson.

Bengalbrännandet gjorde att matchen fick avbrytas i 20 minuter på grund av säkerhetsskäl – det hindrade inte AIK-spelarna att efter matchen tacka de tillresta supportrarna.

– Det skulle kännas konstigt att inte tacka de 99 procent som sköter sig och som stöttar oss överallt. Men jag förstår frågan, man skulle vilja markerna mot det som är fel, men på vilket sätt?