Annons

Klimataktion avbröt US Open – semifinal försenad

Amerikanska Coco Gauff är vidare till final i US Open efter att ha slagit Karolina Muchova från Tjeckien med siffrorna 6–4, 7–5.
Semifinalen stördes av demonstranter som limmat fast sig på läktaren.
Tennis • Publicerad 8 september 2023
Coco Gauff jublar efter att ha slagit Karolina Muchova i semifinalen i US Open.
Coco Gauff jublar efter att ha slagit Karolina Muchova i semifinalen i US Open.Foto: Manu Fernandez/AP/TT
Demonstranter limmade sig fast i golvet.
Demonstranter limmade sig fast i golvet.Foto: Manu Fernandez/AP/TT

Första setet blev en svängig historia där spelarna bröt varandras serve totalt fem gånger. Coco Gauff var dock den som drog det längsta strået då hon tog hem setet efter att ha brutit tjeckiskans serve för tredje gången.

Blott 19-åriga Gauff inledde sedan set två med att ta hem första gamet. Men sedan avbröts matchen till följd av en klimataktion på läktarna i Arthur Ashe Stadium, när tre personer iklädda t-shirts med texten "Stoppa fossila bränslen" började skrika samma budskap om och om igen.

Annons

När säkerhetspersonalen skulle föra bort trion från arenan svarade en av dem med att limma fast sig i betonggolvet och matchen blev omkring 50 minuter försenad.

Då spelet satte igång igen fick publiken bevittna en jämn kamp där de två semifinalisterna höll sina servar fram till 3–3 varpå Gauff bröt och fick chansen att serva sig fram till en plats i finalen.

Men så lätt skulle det inte bli, i stället tappade hon sin serve och en dramatisk upplösning väntade där Gauff till slut vann efter att Muchova räddat de första fem matchbollarna.

I finalen väntar den blivande världsettan Aryna Sabalenka från Belarus som slog ut amerikanska Madison Keys med 0–6, 7–6, 7–6.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons