Annons

Klas Ingesson tillbaka efter fallet

Klas Ingesson är tillbaka på Borås Arena. I dag var managern med på Elfsborgs träning – för första gången på över två månader.
Sport • Publicerad 8 juli 2014
Foto: Therese Loberg

- Det har varit tungt, men nu mår jag jäkligt bra", säger Ingesson till BT.

Några minuter före klockan slog elva på tisdagsförmiddagen rullade Ingesson in på Borås Arena. Tillbaka – efter drygt två månaders frånvaro från Elfsborg och fotbollen.

Annons

– Det var jäkligt kul att få träffa alla igen. Antagligen roligare för mig än för killarna, haha. Jag har sett fram emot det här, säger Ingesson.

BT: Den givna frågan: Hur mår du?

– Jag mår jäkligt bra faktiskt. Det var tungt ett tag, och jag hade inte riktigt räknat med att operationerna skulle ta så mycket på krafterna. Men nu känns det bra.

Det var i den allsvenska bortamatchen mot IFK Göteborg den 4 maj på Gamla Ullevi som Ingesson i samband med halvtidsvilan olyckligt föll elakt ur sin rullstol och landade illa. Han bröt benet, som var skört efter den cancerbehandling han tidigare genomgått. Han behandlades omgående – och har sett genomgått ytterligare tre kirurgiska ingrepp för att täppa igen "hål" i skelettet, för att stärka upp kroppen.

– I början hade jag räknat med att jag skulle opereras, sedan köra igång med styrketräning och sedan vara tillbaka här snart. Men riktigt så var det ju inte...

Han berättar om hur tröttheten hållit honom sängliggande långa perioder och att han så sent som för två–tre veckor sedan kände sig väldigt nere.

– Men det var då det vände. Eftersom jag har ganska dåligt immunförsvar hade även det tagit på krafterna. Jag lades in och läkarna fick igång kroppen med vätska och näring. Där kände jag att det vände, och nu går det framåt hela tiden.

Ingesson förväntas närvara på träningen även fredag och lördag, samt vid hemmamatchen mot Brommapojkarna på söndag.

Läs en längre intervju med Klas Ingesson i morgondagens BT, där han berättar om hur viktigt stödet från alla utomstående har varit under den tunga tiden: "Jag vet inte hur många gånger jag har gråtit för att jag fått så många fina ord sagda. Det är så mycket skit i världen – och så får jag vara med om det motsatta. Det finns medmänniskor som faktiskt bryr sig. Om de kan lägga så mycket tid på mig, då vore det väl fan om inte jag lade den tiden på mig själv också? När man inser det är det bara att kämpa vidare."

Oskar Pålsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons