Annons

NBA på väg tillbaka – kanske på Disneyworld

Coronapandemin stoppade säsongen i början av mars.
Men nu är NBA redo att börja med matcher igen. Återstarten är planerad till i slutet av juli, och matcher och träningar är tänkta att hållas på Disney World i Florida.
Basket • Publicerad 4 juni 2020
Norman Powell i Toronto Raptors. Arkivbild.
Norman Powell i Toronto Raptors. Arkivbild.Foto: Rich Pedroncelli

30 klubbar är numera bara 22 och matcherna kommer att spelas i Orlando, Florida. Tanken är att matcherna kommer att spelas på Disney World. Klubbägarna uppges ha godkänt den planen, och nu arbetar NBA med spelarfacket NBPA om detaljerna, rapporterar flera amerikanska medier.

Ett närmare 90 hektar stort idrottskomplex finns på området. Och Disneys vd Bob Chapek uppgav tidigare i veckan att han var hoppfull till planerna.

Annons

– Vi har uppenbarligen kapaciteten, sade han och tillade att han var väldligt optimistisk över planerna, enligt The New York Times.

Därmed är siktet inställt på att dra i gång ligaspelet igen den 31 juli, vilket gör att slutspelet väntas äga rum i augusti och NBA-finalen ska vara avgjord den 12 oktober.

Ligan har även satt den 1 december som ett preliminärt datum för nästa säsong.

Då NBA-säsongen till följd av coronapandemin stoppades i mars blir det de åtta främsta klubbarna från respektive conference som får fortsätta säsongen. De får sällskap av ytterligare sex klubbar. Dessa 22 lag kommer att spela en åtta matcher lång säsong för att få fram seedningen inför slutspelet.

Ligans plan är att klubbarna ska få inleda med träningsläger den 30 juni och sedan ska samtliga resa till Florida den 7 juli. Spelarna kommer att genomgå dagliga tester och om en spelare testar positivt kommer han att sättas i karantän.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons