Annons

Eriksson om ligabeslutet: "Det är jättetråkigt"

Den engelska toppligan för damer, Super League, avslutas i förtid. Det meddelar det engelska fotbollsförbundet (FA).
Men det är fortfarande oklart om och i så fall vilket lag som utses till mästare.
Fotboll • Publicerad 25 maj 2020
Jonna Andersson och Magdalena Eriksson kan utses till mästare när den engelska ligan avslutas i förtid. Arkivbild.
Jonna Andersson och Magdalena Eriksson kan utses till mästare när den engelska ligan avslutas i förtid. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

FA har efter samtal med klubbarna tagit beslutet att avsluta säsongen med omedelbar verkan enligt ett uttalande "utifrån vad som är bäst för damfotbollen".

– Vi har haft möten på veckobasis där vi fått information, men det har varit svårt att ge så mycket information i det här läget. Vi har tagit det dag för dag, men fått info om att det lutat åt det här hållet, säger Magdalena Eriksson i Chelsea till TV4 Fotbollskanalen.

Annat ekonomiskt intresse

Annons

Beskedet kommer samtidigt som herrarnas Premier League går mot nästa fas – träning med kroppskontakt – i förberedelserna för en återstart i juni.

– Det finns ett helt annat ekonomiskt intresse för herrligan att spela klart. Och där kanske man är beredd att äventyra säkerheten, vilket man så klart gör för man kan inte säga hur det går. Men eftersom det inte är lika mycket ekonomiska intressen inblandade i vår liga än så länge så förstår jag beslutet samtidigt som jag tycker att det är tråkigt, säger Eriksson.

Enligt nyhetsbyrån AFP blev kostnaderna för att tillhandahålla de omfattande testerna för coronaviruset ett för stort hinder i damernas högstaliga.

– Den spontana känslan är att det är jättetråkigt. Jag tror att vi alla kände i Chelsea att vi hade något bra på gång. Men allt eftersom började man känna mer och mer att det skulle gå åt det hållet, att ligan skulle bli inställd. I dag blev man inte förvånad när beslutet kom heller. Det viktigaste var att garantera säkerheten för alla lag och alla spelare och alla runt lagen. Det var förbundet ganska tydligt med att man inte kunde göra och då var det ingen tvekan om att vi inte skulle dra i gång, säger Eriksson.

Kan bli mästare

Manchester City ledde Super League när säsongen stoppades, men om man väljer att tillämpa snittpoäng per match – vilket flera herrligor i Europa gjort – kommer Chelsea att utses till mästare. Det skulle i sådana fall innebära att landslagsförsvararna Eriksson och Jonna Andersson tar hem titeln.

– Vad som än händer så är det ingen trofé jag kommer ha högst upp i skåpet när jag lägger skorna på hyllan. Det lägger jag ingen större värdering i. Det som är intressant är Champions League-platser till nästa år, hur de ska fördelas, säger Magdalena Eriksson till TV4 Fotbollskanalen.

Liverpool riskerar med den metoden att åka ur, men det har tidigare även diskuterats kring möjligheten att utöka ligan till 13 lag nästa säsong, vilket skulle rädda laget. Aston Villa avslutade säsongen i topp i andradivisionen och skulle i sådana fall flyttas upp.

FA skriver i sitt uttalande att styrelsen ska ta beslut om det mest lämpliga utfallet för säsongen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons