Annons

Klart: Regeringen godkänner Chelseaaffär

Nu är det helt klart. Den brittiska regeringen godkänner affären som gör Chelsea USA-ägt.
Fotboll • Publicerad 25 maj 2022
Chelsea-spelare efter säsongens sista ligamatch.
Chelsea-spelare efter säsongens sista ligamatch.Foto: Alastair Grant/AP/TT

"Efter ett intensivt arbete är vi nöjda med att försäljningen inte kommer att gynna Roman Abramovitj eller någon annan person med sanktioner. Nu börjar processen med att se till att förfarandet av försäljningen används för humanitära insatser i Ukraina, stöd till offren för kriget", skriver regeringen i ett uttalande enligt BBC.

Den invecklade och tidskrävande affären har kantats av hinder, spekulationer, bud och motbud sedan Roman Abramovitj satte upp klubben till försäljning i början mars.

Annons

Den ryske oligarken, förklarad icke önskvärd i England på grund av hans kopplingar till den ryske presidenten Vladimir Putin, förbjöds tjäna pengar på att sälja klubben och han fick heller inte återkräva ett lån i storleksordningen 20 miljarder kronor.

Ett flertal intressenter lade bud på Chelsea, men av olika skäl godkändes inte av myndigheterna.

Till sist återstod Los Angeles Dodgers delägare Todd Boehly och det konsortium av investerare amerikanen satt ihop.

Premier League godkände på tisdagen budet från Boehly & Co på cirka 52 miljarder kronor och senare sade regeringen ja till affären.

"Stegen som tagits säkrar framtiden för den här viktiga kulturella tillgången och skyddar supportrar och den stora fotbollsgemenskapen", skriver regeringen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons