Annons

Kjellbom drabbad av yrsel – fick åka hem

Norrköpings landslagscenter Joakim Kjellbom klagade på yrsel efter matchen i måndags – och i går lämnade han Borås.
Sport • Publicerad 9 april 2014

– Det är otäckt, säger coachen Paul Burke till BT.

Norrköping Dolphins valde att stanna i Borås i måndags, inför kvällens andra möte med Borås Basket i semifinalserien. Lagets landslagsstjärna Joakim Kjellbom fanns dock inte med när laget tränade lätt i Boråshallen i går eftermiddag.

Annons

Förklaringen: 34-åringen fick åka hem till Östergötland för ?att läkarundersökas på förmiddagen.

– Jocke har haft problem med yrsel ett tag, och han mådde inte bra i morse. Han besökte en vårdcentral i Borås, och sedan beslutades att han skulle åka med en av våra ledare hem till Norrköping för att träffa sin läkare, berättar Paul Burke.

Norrköpingscoachen säger att det har konstaterats att Kjellbom har problem med kristaller i örats balansorgan. Planen i går eftermiddag var att centern skulle återvända till Borås antingen strax före midnatt i går, eller under morgonen i dag.

– Han avgör själv om han kan spela. Det är ingenting som kan förvärras om han spelar, men han kan ju inte spela med yrsel, säger Burke.

Joakim Kjellbom gick i går inte att nå för en kommentar, men efter presskonferensen i måndags kväll sa han i en intervju med Folkbladet att han känt sig snurrig under ?delar av matchen, och till BT sade han:

– Jag känner mig fortfarande yr, så jag har inte kunnat kolla statistiken efter matchen. Det får vänta.

David Axelsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons