Kinna vann BT-cupen

BT-cupen tog vägen till Kinna igen.
Kinna BK 7 ledde finalen från första till sista rutan.
– Underbart! Vinst i BT-cupen var mål nummer ett i år. Det andra tar vi senare i år när vi går upp i Sydallsvenskan igen med hela Kinna BK, jublade Rickard" Dallas" Dahllöf, ankare i KBK-laget.
Sport • Publicerad 6 januari 2008

BOWLING BORÅS

Kinna BK hade fyra segrar i rad från 2003, -04, -05 och -06 innan Calluna tog vinsten 2007. Nu var det alltså dags igen för de duktiga Kinnakillarna att föra BT-cupen hem till Kinna.

Kinna BK 7 med Dallas, Kristoffer" Koffe" Samuelsson och Jimmy Erlandsson var första lag ut på banan annandag jul. Redan då satte de sig i respekt med klar vinst, för att sedan gå hela vägen med idel vinster fram till final.

Finaldagen inledde KBK 7 med seger över Borås GIF 4 i kvartsfinal. I semi var det lag mästerskap när Kinna BK 5 fick bita i det sura äpplet. Inte minst tack vare Dallas som presterade totalbästa i BT-cupen 2008 med 776 på sina tre serier, varav den bästa på 277. Det hjälpte inte för Kinna BK 5 med toppar i Pelle Andersson på 279 och Alex Edvinsson 268. KBK 7 smet förbi i sista rutorna och vann med knappa 10-8.

–Jag fick min vänsterslägga att fungera. Jag hittade rytmen och sen var det bara att dra på så satt klotet mitt i smeten, menade Dallas.

På andra sidan kom den stora överraskningen. Mörlanda BS 2 med BT-debutanterna Jesper Eriksson,16, Andreas Kleinschnittger, 16 och "pappa" Lennart Andersson, 54, slog ut Calluna 1 i kvarten, IFK Borås 4 i semi, där Jesper fick till ståtliga 286 poäng till 770 över sina tre serier och sensationen var ett faktum.

Det var nervösa "småpojkar" i MBS 2 som äntrade finalbanorna. Kinnagrabbarna gjorde inte saken bättre för dem. De drog i med var sin strike i de första rutorna och markerade därmed vad som gällde.

Ungdomarna från Mörlanda hade publikens sympatier men inte ens det hjälpte. Dallas, Koffe och Jimmy svarade på bästa sätt, avslutade med 6-0, där rutinen från allt division 1-spel i vinnartrion lyste igenom och nerverna sviktade lite på Mörlandasidan.

–Vi är ändå stolta till max. Vi kom ju ända till final. Vi kommer igen redan nästa år, sade Andreas Kleinschnittger, redan sugen på revansch.

Sammantaget var BT-cupen åter en succé. Samtliga nio speldagar hade fulltalig publik, vilket gav en härlig stämning i hallen. Inte minst under finalen.

Högsta serie på bana 2: 290 poäng, Kristoffer Samuelsson, Kinna BK

3: 268 poäng, Thorbjörn Halling, IK Ymer

4: 279 poäng, Pelle Andersson, Kinna BK

5: 248 poäng, Claes Hultgren, Vårkulla/Kryss

6: 276 poäng, Lars Andersson, Borås GIF

7 : 286 poäng, Jesper Eriksson, Mörlanda BS

Högsta totalpoäng:

Herrar: 776 poäng, Rickard Dahllöf, Kinna BK

Damer: 678 poäng, Elinor Brorsson, BK Calluna

Ungdom: 770 poäng, Jesper Eriksson, Mörlanda BS

Lag, herrar: 2013 poäng, IFK Borås 3: Martin Andersson, Joakim Öhrwall, Peter Fjällstedt         

Lag, damer:  1902 poäng, Calluna 4: Therese Öhrwall, Hanna Johnsson, Madelene CarlstrandLag, ungdom: 1571 poäng, Borås GIF 1: Joel Desaix, John Johansson, Peter Nelsing    

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.