unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Sjuhäradarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Kinhults succé: Klar för US Open

Frida Kinhult är klar för spel i årets US Open och har dessutom säkrat en plats på LPGA-touren till nästa säsong, skriver Svensk Golf.
Segern i Symetratourens finaltävling innebär att svenskan tar ett rejält steg framåt i sin karriär.
Frida Kinhult får spela på USA-touren nästa år och även US Open i december. Arkivbild.
Frida Kinhult får spela på USA-touren nästa år och även US Open i december. Arkivbild.
Foto: Göran Söderqvist/TT

Segern i tävlingen i Davidson i North Carolina gör att Frida Kinhult kommer bland de fem främsta i sammandraget på Symetratouren, som är den nästa högsta proffsnivån i USA, och därmed får flytta upp till LPGA-spel.

21-åringen från Fiskebäckskil höll huvudet kallt och förvaltade sin ledning från den tredje rundan. Marginalen till tvåan minskade från sex till fyra slag före amerikanskan Demi Runas, men segern var aldrig hotad.

Härnäst väntar majortävlingen US Open i Houston som spelas den 10-13 december. Där får Frida Kinhult sällskap av svenskorna Pernilla Lindberg, Anna Nordqvist och Madelene Sagström, som redan är inkvalade.

Frida Kinhult gör sitt första år som proffs efter en framgångsrik karriär på college i USA. Redan som amatör kvalade hon in till majortävlingarna British Open och Ana Inspiration i fjol.

Nu efter bara en säsong på Symetratouren får hon alltså ta steget upp till översta proffsnivån, LPGA-touren i USA.