Annons

KHL-klubb ville köpa loss Luleåtränaren

Ishockey • Publicerad 23 juni 2020
Luleås tränare Thomas Berglund är eftertraktad. Arkivbild.
Luleås tränare Thomas Berglund är eftertraktad. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Thomas "Bulan" Berglund ledde Luleå till serieseger i SHL den gångna säsongen. Sedan satte coronapandemin stopp för de guldjagande norrbottningarna.

Men för tränaren själv verkar framgångarna gett eko. 51-åringen har nämligen, utan att vilja diskutera lön, tackat nej till ett erbjudande från en klubb i ryska KHL.

Annons

– Det stämmer att jag fått en förfrågan. Eller rättare sagt som jag uppfattade det var frågan om det fanns något intresse från min sida. Och det fanns det inte. Nej, det var inte intressant. Tanken på att försöka ta mig loss från ett kontrakt med Luleå och flytta till en KHL-klubb fanns inte. Jag är ju mitt uppe i ett treårskontrakt med Luleå Hockey och det är där mitt fokus ligger. KHL-intresset är inte så mycket att orda om från min sida i dag, berättar han för Piteå-Tidningen.

Till hösten inleder han sin åttonde säsong, varav fjärde som huvudtränare, i båset för Luleå.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons