Annons

Key blir svensk och högaktuell för EM

Marks stjärna Ashley Key har fått svenskt medborgarskap och är därmed tillgänglig för EM-spel.
Sport • Publicerad 27 maj 2013
Foto: Bengt Lagerstedt/BT-arkiv

Till Svenska Basketbollförbundet säger Key:

– Det känns väldigt roligt att få chansen att ta en plats i det svenska landslaget. Jag var med på ett läger för någon vecka sedan, men då hade jag inte medborgarskapet klart och blev en ”practice dummie”, en träningsdocka. Det var visserligen suveränt kul att vara en träningsdocka, men det ska bli ännu roligare att få chansen på samma villkor som alla andra.

Annons

Hon fortsätter:

– Det är en fördel att jag var med på ett läger tidigare, nu har jag tränat med mina lagkamrater och vet lite grann vad de kan göra och börja fundera på vad jag ska göra för att passa in. Det ska bli väldigt intressant.

Förbundskapten Lars Johansson är nöjd med att Key nu finns tillgänglig till mästerkapet.

– Ashley är en mångfacetterad och kompetent spelare skötte sig jättebra på lägret. Hon bidrar till att öka konkurrensen i laget, till att göra oss djupare och hon är en joker. Hon kan bli tokhet och vräka i massor av poäng på kort tid.

– Ärligt talat, det har inte varit alldeles enkelt att hantera situationen att vi inte har vetat hur det skulle bli och det har det nog inte varit för Ashley heller. Nu kommer vi att ha 15 spelare på lägret de kommande dagarna och vi kommer att ha tillgång till 15 spelare under Four Nations-turneringen i Södertälje, säger han till basket.se.

Jonas Ekelund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons