Kevin Bäckström gick på strippklubb under landslagsläger i Österrike

Ulricehamnssonen Kevin Bäckström har hamnat i rejält blåsväder sedan han gått på strippklubb i samband med ett landslagsläger.
Sport • Publicerad 16 oktober 2012
Foto: Skärmdump kevinbackstrom.blogspot.se/

Snowboardlandslaget laddar inför säsongen med ett träningsläger i Österrike. Stjärnskotten Kevin Bäckström och Tor Lundström är där med sin sponsor Nike men tränas av landslagets snowboard- och freestyletränare Joakim Hammar.

Nyheter24 rapporterar om att Bäckström och Lundström gick på strippklubb i går – något som den förstnämnde förevigade på Instagram.

Han kommenterade bilden med: "Stripclubs in Austria sucks".

– Det var väl trevligt. Jag kollade på lite tjejer och hängde bara med några kompisar, säger den Bäckström till Nyheter24.

Landslagets sportchef Olle Danielsson sågar agerandet.

– Det är överhuvudtaget inte förenligt med våra värden i landslaget.

– Jag förstår att man kan se jävligt snett på det. Vi måste ta ett snack med honom för jag tycker inte alls att det är okej, säger han till Nyheter24.

Bäckström är oförstående till kritiken.

– Vad är det för fel med det? Jag tror att alla ungdomar har gått på strippklubb någon gång.

– Jag tycker tjejer är fina. Vem gör inte det som är ung och kille? Alla gillar väl tjejer, säger han samtidigt som han berättar att han har varit på strippklubb flera gånger.

Han fortsätter:

– Bara för att vi har sponsorer och är med i landslaget borde väl vi kunna få gå på strippklubb precis som alla andra Svenssons, förklarar han för Nyheter24.

På sin blogg skriver Bäckström om hur nyheten vuxit sig stor i Sverige. Han avslutar inlägget med: I had a great time last night haha..

Jonas Ekelund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.