Kärt återseende för Borås Baskets importer – match väntar i kväll

Importerna har landat. Gänget är samlat.
Sport • Publicerad 19 september 2008
Samlade igen. Borås Baskets coach Anders Jonsson (näst längst till höger) tog emot lagets importer på flygplatsen i Lettland i går. För Dennis Springs (till vänster), Michael Kingma och Ryan McDade (till höger) väntar match redan i kväll.
Samlade igen. Borås Baskets coach Anders Jonsson (näst längst till höger) tog emot lagets importer på flygplatsen i Lettland i går. För Dennis Springs (till vänster), Michael Kingma och Ryan McDade (till höger) väntar match redan i kväll.Foto: Christian Johansson

Basket Valmiera, Lettland

Finslipningen kan börja.

Som vanligt sker Borås Baskets upptaktsläger i Lettland.

Borås Baskets svenskar började sin gemensamma träning den 4 augusti.

I onsdags dök lagets utlänningar, idel bekanta ansikten, upp i Riga.

Michael Kingma från Sydney.

Ryan McDade från Seattle.

Dennis Springs från Detroit.

Därmed är hela truppen samlad – och ser med fyra undantag ut som förra säsongen.

– Härligt att vara tillbaka. Jag har längtat, det var faktiskt långtråkigt hemma i USA på slutet, säger Dennis Springs på mobiltelefon.

Han låter trött på rösten, och är trött.

– Jag lider av rejäl jetlag. I onsdags kväll såg vi landskampen mellan Lettland och Estland i Riga. Jag somnade, säger den lille stjärnguarden och skrattar.

I kväll lovar han att vara piggare, då väntar match mot värdklubben, Valmiera, som är ett av Lettlands bästa lag.

Springs har ägnat ett par månader av sommaren åt att spela i en amerikansk halvprofessionell liga.

– Jag har också kört hård individuell träning under ledning av en före detta NBA-spelare. Det känns som att benen blivit starkare, har mer ork och att jag är bättre som spelare, säger Dennis.

Han är också nöjd med vad han sett av Kingma och McDade.

– Det är en betydligt smalare Kingma som landade i år än vad som var fallet förra året, ”a lean king”, avslöjar Dennis och skrattar.

Under förra säsongen blev Borås Baskets tre importer bästa polare och återseendet nu var glatt.

– Jag har längtat efter att se dem. Eftersom både McDade och Kingma spelat i Australien i sommar har vi inte kunnat träffas.

Dennis påpekar att han även saknat sina svenska lagkamrater.

– Alla killarna är störtsköna. Jag ser fram mot den här säsongen. Vi spelade bra redan förra säsongen, nu ska vi ta ytterligare ett par kliv och definitivt nå slutspel.

För andra året i rad väljer Borås Basket att förlägga upptaktslägret till Lettland och Valmiera.

Laget kommer hem på torsdag i nästa vecka. Innan dess ska bland annat tre matcher avverkas. Den 3 oktober är det ligapremiär borta mot Solna.

Magnus PJ Larsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.