Annons

Kampen mellan Viktor och Victor

Victor Sköld, med förflutet i Elfsborg, jagar skytteligatiteln i Åtvidaberg. Viktor Prodell, med förflutet i Åtvidaberg, jagar revansch i Elfsborg.
På måndag är det Victor vs Viktor i den allsvenska premiären.
Sport • Publicerad 30 mars 2014
Foto: Erik MÃrtensson / TT

Victor Sköld fick inte plats i Elfsborg, bytte till Trollhättan, innan han förra säsongen gjorde dundersuccé med 20 mål på 30 matcher för Falkenberg i superettan.

I år är det upp till bevis i allsvenskan.

Annons

– Jag är faktiskt nyfiken själv. Allsvenskan har varit målet hela tiden, och nu är den bara några dagar bort, säger han.

Var det aldrig aktuellt med en comeback i Elfsborg?

– Nej, det hörde inte av sig. Men jag tog inte heller chansen när jag var där, och fick istället ta en omväg till allsvenskan. Men jag är glad att det blev Åtvidaberg. Jag känner att jag kan utvecklas här, och man vet med sig att spelare som Magnus Eriksson och Viktor Prodell slagit igenom här för att sedan ta nästa steg.

Sköld har antecknats för fyra baljor hittills under försäsongen – men även om den regerande skyttekungen målade mot Degerfors i genrepet (1–1) är han inte helt nöjd.

– Det kanske borde ha blivit något mer mål. Men det är skillnad på tempo och så jämfört med superettan, och jag måste nog inse att det kan ta lite tid, även om jag har svårt för det som person, säger han.

Hur ser du fram emot en premiär mot Elfsborg?

– Klart att man är extra taggad. Jag var inte tillräckligt bra när jag var där, nu hoppas jag såklart att jag tagit ett steg till som spelare. Det kommer att bli speciellt, om jag nu får spela, det blir ju också min första allsvenska match. Men det ska bli kul, jag känner mig stark.

I Elfsborgslägret hoppas Viktor Prodell kunna säga samma sak redan i dag. Däckad av magsjuka ett dygn i torsdags jobbar nu nyförvärvet för att återfinna full form.

– Jag tror att jag åt något olyckligt, men som tur var gick det över ganska snabbt.

Prodell var tillbaka i träning i går, men är ändå osäker på statusen inför prestigemötet med gamla klubben i morgon kväll.

Annons

– Det tar alltid några dagar innan det känns hundra efter en sådan grej, men det är klart att jag spelar om jag får chansen. Men jag vet faktiskt inte hur tränarna tänker.

Elfsborg senaste tillskott gjorde 22 mål på 45 matcher i Åtvidaberg och allsvenskan de två senaste säsongerna och vet således hur nätmaskorna rör sig på Kopparvallen.

– Jag kan inte skylla på planen i alla fall.., säger han.

Känns det som en speciell match?

– På sätt och vis. Jag var där i nästan fyra år och känner många i och runt klubben. Men jag känner ingen press eller så. Efter att det gick tungt i Belgien (Mechelen) ska det bara bli väldigt kul att spela fotboll igen.

Vem gör flest mål 2014?

– Oj, jag får se hur långt jag klarar mig, men Prodell är jag rätt säker kommer ligga med i toppen av skytteligan, säger Victor Sköld.

– Victor Sköld gjorde grymt mycket mål i Falkenberg och vad jag har förstått har han börjat bra i Åtvid också. Men personligen betyder det inte jättemycket för mig. Jag spelar på topp och är med för att göra mål, men titeln är inget jag jagar, inte så länge laget vinner, säger Prodell.

David Axelsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons