Annons

Kalla: Inte vad jag hoppats på

Hon är Sveriges OS-drottning. Men väl i Zhangjiakou slutade Charlotte Kalla på 19:e plats. Efteråt skyllde hon på skidorna.
OS • Publicerad 5 februari 2022
Charlotte Kalla.
Charlotte Kalla.Foto: Henrik Montgomery/TT

Hon fick slita hårt i vinden och hamnade efter tidigt.

– Jag hade hoppats på att kunna avancera och få en lite billigare resa. Men det var verkligen att kriga på, säger Charlotte Kalla efter loppet när hon möter pressen i den mixade zonen.

Annons

– Jag försökte blicka framåt. Nej, det här var inte det jag hade hoppats på.

Vinden piskade henne och de andra åkarna och bildade drivor i spåren. Kalla säger att det var härligt att ta på sig tävlingsskidorna igen men hon fick inte mycket gratis. På den klassiska inledande delen försökte hon gå utanför spåret men hittade aldrig drivet – vallan fungerade inte.

– På klassiskt kände jag inte att jag kunde få det där distinkta fästet, säger hon.

Hon upplevde att hon hade sämre fäste än andra i den klunga kring topp 20 som hon hamnade i. Det går att ha "bättre förutsättningar"; konstaterar hon. Därmed blev den avslutande skejtdelen på skiathlonen tuff.

– Det var ingen fullträff.

Hon slutade 3.40 efter norska Therese Johaug, som krossade allt motstånd.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons