unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Sjuhäradarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

JVM-kaptenen till Färjestad

Adam Ginning lyfter bronspokalen i junior-VM. Nu är backtalangen klar för Färjestad. Arkivbild.
Adam Ginning lyfter bronspokalen i junior-VM. Nu är backtalangen klar för Färjestad. Arkivbild.
Foto: Erik Simander/TT

Färjestad värvar JVM-kaptenen och backen Adam Ginning, 20 år, från Linköping, skriver Värmlands Folkblad. Färjestad har bekräftat värvningen i ett utskick till klubbens medlemmar.

Ginning kommer in som ersättare till Lucas Ekeståhl Jonsson som i tisdags bröt sitt kontrakt med Karlstadsklubben och skrev på för Rögle.

– Jag sa till min agent att om jag får välja så skulle jag vilja gå till Färjestad, säger backlöftet, som är draftad av Philadelphia, till tidningen.

Adam Ginning SHL-debuterade med moderklubben Linköping redan säsongen 2016-17, men hade den senaste säsongen svårt att ta en ordinarie plats och var under en period utlånad till allsvenska Vita Hästen. Ginning spelade sitt andra junior-VM och var lagkapten i det svenska lag som tog brons.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för endast 99 kr! (ord pris 597 kr)

Kontraktet med Färjestad gäller kommande säsong.