Annons

Juventus säkrade nionde raka ligatiteln

Juventus är återigen italienska mästare.
Hemma mot Sampdoria blev det seger med 2–0 – vilket säkrade klubbens nionde raka ligatitel.
Fotboll • Publicerad 26 juli 2020
Juventusjubel efter Cristiano Ronaldos 1–0-mål mot Sampdoria.
Juventusjubel efter Cristiano Ronaldos 1–0-mål mot Sampdoria.Foto: Antonio Calanni/AP/TT

Två omgångar återstår av den italienska ligafotbollen – men redan nu kan Juventus titulera sig mästare.

"Den gamla damen" från Turin vann med 2–0 hemma mot Sampdoria, som saknade svenske Albin Ekdal, och har därmed skaffat sig ett ointagligt försprång i toppen av Serie A.

Annons

Den första halvleken såg ut att bli mållös, men på tilläggstid fick Juventus frispark i ett bra läge. Fram till bollen klev Miralem Pjanic som överraskande nog inte gick på avslut, utan passade i sidled till Cristiano Ronaldo som med en hård och behärskad bredsida tryckte in 1–0.

Portugisen låg även bakom 2–0-målet när han med ett rappt skott fick Sampdorias målvakt Emil Audero att släppa en billig retur till Federico Bernardeschi som satte bollen i nät.

Strax före full tid fick Ronaldo chansen att punktera matchen från straffpunkten – men 35-åringen siktade aningen för högt och träffade ribban.

Trots detta jublades det vilt i Juventus efter slutsignalen. Klubben har nu vunnit ligan hela 36 gånger – varav de nio senaste i följd sedan 2012.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons