Jörgen Persson klar för semifinal

Jörgen Persson är klar för OS-semifinal i singel i bordtennis. 42-årige Persson besegrade kroaten Zoran Primorac, 39, i fredagens veteranmöte med 4–1 i set.
Sport • Publicerad 22 augusti 2008
Foto: Scanpix

Primorac, rankad 33:a i världen, vann första med 11–7, med sedan tog den 34-rankade svensken över kommandot.

Persson fick bättre betalt för sina servar och kunde attackera mer och mer när Primorac servade. Persson tog hem matchen via 11–6, 11–8, 14–12 och 11–9.

I Sydney 2000 var Persson framme i semifinal och spelet om medaljer. Åtta år senare är han där igen.

I lördagens semifinal väntar förstaseedade världsettan och hemmafavoriten Wang Hao.

Jörgen Persson var nöjd efter segern:

– Jag är väldigt glad och jag visste att det skulle bli tufft. Vi är båda i OS för sjätte gången och har gjort bra resultat inför turneringen, säger han.

Persson syftar på att han och Primorac finns med i trion som har deltagit i alla sex OS-turneringar sedan bordtennisen gjorde entré 1988.

På frågan om han kan rasera den kinesiska muren svarade han:

– Det är svårt. Men jag tror att det är möjligt. I de fem OS som pingisen har varit med tidigare har två kineser, två sydkoreaner och en svensk (Jan-Ove Waldner) vunnit. Kineserna har dominerat, men inte lika mycket som i VM, säger Persson.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.