Annons

Johansson har hittat flytet

I går stod Kristian Johansson äntligen på startlinjen i rally-SM. Och det blev succé direkt.
Sport • Publicerad 24 maj 2008
Kristian Johansson gjorde succé i rally-SM
Kristian Johansson gjorde succé i rally-SMFoto: Lars Bäckström

– Det här hade jag aldrig vågat hoppats på, säger Kristian Johansson efter sina fyra sträcksegrar.

De senaste åren har varit fyllda med krångel för Viskaforsföraren. Precis när han trott att han fått ordning och reda har något nytt kommit i vägen för hans satsning.

Annons

– För ett par år sedan satsade jag med en Volvo. Men där blev det en massa strul med allt möjligt. Året efter hade jag en ny bil men då fick jag elfel, motorn rasade och det var bara att blåsa av det hela igen, förklarar Kristian Johansson .

Den här säsongen har han en annan strategi. Köra ett år och se vad som händer.

I går var han äntligen framme vid SM-starten i Ljungby och trimmat tvåhjulsdrivna klassen.

Tävlingen är årets första i mästerskapsserien.

Två gånger tidigare i år har Johansson varit redo. Båda gångerna har tävlingarna blivit inställda. Först Bergslagsrallyt och sedan också Uddeholm swedish rally (tidigare Svenska rallyt). Båda på grund av dåligt väder.

– Det känns som att det vilar en förbannelse över oss. I småtävlingar det gått bra. Vi vann till exempel fem tävlingar i höstas. Men så fort det kommer större sammandrag så händer det något.

I går visade sig dock vädret från sin bästa sida och nu hoppas han kunna vända trenden – och sikta uppåt.

– Jag blir besviken om vi inte kommer i mål bland de tre bästa. Samtidigt så vill man självklart alltid vinna, säger han ett par timmar innan SM-deltävlingen i Ljungby drar i gång.

Och efter sex körda sträckor (av sexton) ser det onekligen bra ut. Johansson har vunnit fyra av dem och har 32 sekunder ned till tvåan.

– Det gick kanonbra. Allt flöt på och det vara bara att styra (skratt). Jag var lite trött under de sista två sträckorna men tappade inte så mycket i tid ändå.

Annons

Men det hade dock kunnat ta stopp direkt – igen, för Johansson.

– Ja. Det har inte varit den optimala uppladdningen. Vi har haft stora problem med bilen. Motorn gick varm och vi har fått skruva in i det sista. Egentligen ska bilen ha varit klar i några veckor inför något sådant här, säger han.

Men under själva tävlingen märktes inget av det.

– Jag var lite rädd innan starten att den inte skulle hålla men hittills har den gått utan några problem.

10 sträckor kvar att köra.

Räkna med att Kristian Johansson håller en extra tumme för att bilen orkar. Och att vädret håller i sig.

Jonas Ekelund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons