Annons

Jernberg missade pallen

– Nöjd är jag inte innan jag vinner, säger han efter sin fjärdeplats i rallycross-EM.
Sport • Publicerad 11 maj 2008

RALLYCROSS KERLABO

Efter att ha slutat femma i premiären i Lousada, Portugal siktade Jernberg på medalj men nådde inte riktigt ända fram.

Annons

– Efter omständigheterna kanske man inte ska klaga ändå, säger Kinnasonen med några timmars distans till tävlingen.

Jernberg fick en minst sagt tuff resa i A-finalen. Redan i första kurvan blev han uttryckt och hamnade rejält på efterkälken.

– Då såg det riktigt mörkt ut. Den här banan är inte direkt omkörningsvänlig då det egentligen bara finns ett bra spår. Kommer man utanför det är det bara lösgrus och att försöka köra upp sig från en sjätteplats är inte helt enkelt.

Men det gick till slut.

Kinnasonen chansade vid två tillfällen och satsningen höll. Han körde i mål som fyra och var ändå som helhet relativt tillfredsställd med helgen.

– Det har fungerat rätt bra. Man lär sig mer och mer hur bilen fungerar och det finns en hel del potential i den, säger Jernberg och fortsätter sedan.

– Det tar alltid lite tid innan man vet hur en bil beteer sig i vissa situationer och jag tror att ju längre säsongen lider desto bättre kommer det att gå resultatmässigt.

Om två veckor är det dags för ny tävling, då i Nyirad, Ungern. Jernberg hoppas istället då få ta steget högst upp på pallen .

– Jag räckte ju inte riktigt till i dag (läs i går) men till tävlingen i Ungern skall vi göra lite småändringar och förhoppningsvis ger dem resultat.

Jonas Ekelund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons