Jerebko utfoulad returkung när Detroit föll i Toronto

Med sex offensiva returer och en mäktig dunk visade Jonas Jerebko återigen att han inte nöjer sig med att se och lära under sin rookiesäsong i NBA.
Sport • Publicerad 27 december 2009

Detroit förlorade kvällens bortamatch mot Toronto med sju poäng, 102–95. Därmed förlängdes Detroits tråkiga förlustsvit till sju matcher.

Detroit låg under med 19 poäng i halvtid, men var uppe i en poängs underläge i slutperioden, och såg ut att eventuellt kunna vända till seger.

Men med 4,44 kvar vid underläge 85–84 drog Jonas Jerebko på sig sin sjätte foul, och blev därmed utvisad. Samtidigt satte italienaren Andrea Bargnani 2+1 poäng och gav Toronto lite marginal.

Efter det kom Detroit aldrig i absolut närkontakt igen.

Trots sina sex fouls så utmärkte sig den förste svensken någonsin i NBA på flera sätt i matchen.

På ganska exakt 30 minuters speltid tog Kinnasonen imponerande sex offensiva returer – lika många som hela Torontos lag lyckats dra ihop tillsammans.

Jerebkos mest iögonfallande insats var dock en mäktig dunk, där han avslutade en snabb kontring genom att smälla i bollen med en hand. Se dunken i bifogad länk.

Jerebkos match i siffror:

Speltid: 30,02

Poäng: 14, (satte 6 tvåpoängsskott av 10 och 2 trepoängsskott av 3)

Returer: 7 (varav 6 offensiva)

Steals: 2

Blockar: 1

Plus/minus: +4

Turnovers: 1

Fouls: 6 – utfoulad efter 43,16

Johan Rydén
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.