Jerebko kommer hem

Basketälskare, boka in den 3 augusti.
Det är dagen då Jonas Jerebko åter intar Boråshallen under en landskamp mot Estland.
Sport • Publicerad 17 mars 2010
Tillbaka i Boråshallen snart. Här dunkar Jonas Jerebko i en match mellan Borås/Marbos och Högsbo 2005.
Tillbaka i Boråshallen snart. Här dunkar Jonas Jerebko i en match mellan Borås/Marbos och Högsbo 2005.Foto: Anders Robertsson/Arkiv

Efter att Borås Baskets sportchef Jonas Larsson tillsammans med landslagschefen Jonte Karlsson de senaste veckorna jobbat frenetiskt för att få till en träningslandskamp i Borås inför EM-kvalet blev det i går klart.

Jonas Jerebko får komma hem och spela inför förmodat fullsatta läktare i Boråshallen då Estland kommer på besök till Sverige för två träningslandskamper.

– Det känns helt fantastiskt. Dels är det kul att Jonas verkligen vill komma hit och spela i sin hembygd och dels är det ett historiskt tillfälle för alla i Borås och för den delen Sverige att få se och hämta inspiration från en kille som verkligen har lyckats, säger Jonte Karlsson.

Två som också strålar av stolhet är Jonas Larsson och Marks coach Frank Alm, den sistnämnde har följt Jonas Jerebko sedan unga år i moderföreningen Marbo.

– Jag får nypa mig armen varje gång jag läser hans statistik i NBA. Det är helt otroligt vad han har åstadkommit. Vi kommer vara stolta den tredje augusti och många fler gånger de kommande åren, säger Alm.

Jonas Larsson är inne på samma linje.

– Det är fem år sedan han spelade här i Boråshallen, då i division 1. Nu kommer han tillbaka som NBA-stjärna och landslagets viktigaste spelare, så det känns oerhört bra att få arrangera den här matchen, säger han.

Svenska landslaget med Jonas Jerebko spelar mot Estland den 3 augusti i Borås och dagen efter i Norrköping. EM-kvalet inleds därefter den 8 augusti mot Vitryssland, också det i Norrköping.

Sveriges matcher

3 augusti: Sverige-Estland (träningslandskamp, Borås)

4 augusti: Sverige-Estland (träningslandskamp, Norrköping)

8 augusti: Sverige-Vitryssland (EM-kval, Norrköping)

11 augusti: Rumänien-Sverige (EM-kval, Cluj)

17 augusti: Sverige-Albanien (EM-kval, Norrköping)

21 augusti: Azerbajdan-Sverige (EM-kval, Baku)

Karl Åkerström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.