Annons

Jenny ger inte upp om en plats i landslaget

Medan klubbkamraten Öhlund rusar mot toppen skyndar Jenny Johansson långsammare.
Sport • Publicerad 4 maj 2008

– Jag aktar mig för att sätta upp stora mål, säger hon.

Det här året tar hon med ro. Det betyder att landslaget först kommer i fråga tidigast nästa år.

Annons

Tävlingar på hemmaplan deltar hon däremot gärna i, även om en förkylning hindrade henne från att tävla på hemmaplan i går.

Efter att hälsenan slets av för ett år sedan har träningen handlat om att komma tillbaka. Först och främst till att fungera normalt i vardagslivet, i andra hand att nå till toppkapacitet i skogen.

– Nu fungerar det bra på motionsnivå, kanske till och med elitmotionsnivå. Springer jag inte för långt eller för ofta så känner jag inget i foten, säger Jenny Johansson.

Nytt jobb i Göteborg

Livet utanför idrotten stjäl dessutom lite mer fokus än vanligt för tillfället. Nyligen flyttade Johansson från Falun tillbaka till Västsverige och Göteborg. I morgon börjar hon sitt nya jobb på konsultföretaget Aqualog där hon ska bidra med specialkompetens inom hydrogeologi.

När det gäller orienteringen hoppas Jenny Johansson att hon nästa år äntligen kan nå världstoppen igen.

– Tanken att springa ett stort mästerskap kittlar fortfarande. Fast då ska jag kunna göra mig själv rättvisa. Jag har varit med för länge för att åka på ett sådant utan att kunna prestera ordentligt.

Kroppen bestämmer.

– Under 2006 hade jag mycket problem och bevisade för mig själv att jag kunde springa trots att det gör ont. Då hade jag också en mer målinriktad rehabträning. Nu har jag tagit det mer lugnt och jobbar successivt för att komma tillbaka.

Kommande elittävlingar och 5-dagars är trots allt givna programpunkter för Ulricehamnstjejen.

– Nu efter skadeuppehållet känner jag jättestor glädje i att få orientera igen. Allt jag sprungit har varit jättekul, också den första tävlingen i snö.

Erik Jullander
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons