Annons

Belgiska flyttad till OS-byn efter känslosam video

Den belgiska skeletonåkaren Kim Meyleman trodde ambulansen skulle ta henne till OS-byn – i stället fördes hon till en ny isolering.
Först efter att ha publicerat en känslosam video är hon nu i OS-byn.
Olympiskt • Publicerad 3 februari 2022
Kim Meylemans under VM i Tyskland förra året. Arkivbild.
Kim Meylemans under VM i Tyskland förra året. Arkivbild.Foto: Matthias Schrader/AP/TT

Kim Meyleman isolerades efter att ha testat positivt för covid-19 vid ankomsten till Peking.

Efter flera negativa tester trodde Meyleman att hon skulle få komma till OS-byn i Yanqing, en av tre orter där spelen avgörs.

Annons

Men i en tårfylld video på Instagram berättade 25-åringen hur hon i stället fördes med ambulans till en annan, för henne okänd anläggning för ytterligare isolering.

– Det här är så klart väldigt svårt för mig, säger hon i klippet, och fortsätter:

– Jag är inte säker på att jag klarar 14 dagar till och att tävla i OS när jag är i isolering.

Videon, som visats över 18 000 gånger, fick snabbt stor spridning och ledde till att Internationella olympiska kommittén (IOK), agerade tillsammans med den belgiska delegationen i Kina.

IOK glada

Meyleman fördes bara timmar senare till OS-byn där hon förvisso kommer att vara fortsatt isolerad i sju dagar, men känner sig mer trygg, säger hon.

– Vi förstår att covidåtgärderna är nödvändiga för att bibehålla säkerheten och hälsan hos deltagarna i spelen, men vi anser ändå att idrottaren alltid måste stå i centrum, säger Olav Spahl, chef för Belgiens olympiska kommitté.

– Det verkar som att videon och ansträngningen som min olympiska kommitté gjort har lönat sig, säger Meyleman.

Christian Klaue, talesperson för IOK, skrev i en tweet:

"Lättad över att höra att Kim Meylemans nu är i OS-byn. Vi är glada att alla ansträngningar ledde till en bra lösning på den här situationen."

Oklart om hon tävlar

Meyleman slutade på 14:e plats i OS 2018. Träningen inför damerna skeleton startar nästa vecka, men huruvida hon kommer kunna tävla är fortfarande oklart.

Annons

Alla OS-deltagare måste lämna två negativa PCR-tester sista dagarna före avresa.

På flygplatsen i Peking görs nya tester och sedan väntar daglig testning under vistelsen. Den som är positiv vid ankomst sätts i karantän och måste lämna två negativa test för att släppas in i OS-bubblan.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons