Annons

Islands EM-skräll – krossade Frankrike

Handboll • Publicerad 22 januari 2022
Island slog Frankrike i handbolls-EM.
Island slog Frankrike i handbolls-EM.Foto: Zsolt Szigetvary/AP/TT

Island stod för en jätteskräll i handbolls-EM och krossade Frankrike med 29–21 i mellanrundan i Budapest.

Båda lagen har drabbats hårt av corona, men det var islänningarna som lyckades hantera situationen bäst. Trots att förstemålvakten Björgvin Gustavsson och storstjärnan Aron Palmarsson var bland de totalt sju spelarna som saknades bjöd Island på en klockren insats – och inte minst glänste 21-årige ersättaren Viktor Hallgrimsson i målet.

Annons

Redan i paus hade Island kopplat greppet med 17–10 och stornationen Frankrike, som tog OS-guld i somras, kunde inte resa sig i andra halvlek.

Båda lagen står nu på fyra poäng med två matcher kvar, men det är fördel Island i kampen om en semifinalplats tack vare skrällsegern i det inbördes mötet. Frankrike har dessutom kvar att möta ännu obesegrade Danmark – som senare under kvällen tog en klar 27–25-seger mot Kroatien – i den sista matchen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons