Isak missade straff för Real Sociedad

Alexander Isak fick chansen från straffpunkten.
Men svensken missade, blev mållös och byttes ut i 68:e minuten i Real Sociedads 2–1-seger hemma mot Celta Vigo.
Fotboll • Publicerad 22 april 2021
Alexander Isak. Arkivbild.
Alexander Isak. Arkivbild.Foto: Angel Fernandez/AP

Alexander Isak har haft det lite kämpigt med målskyttet på slutet. Det har blivit blott en fullträff på de senaste sju matcherna i La Liga-fotbollen.

I kväll fick dock 21-åringen en gyllene chans att hamna i målprotokollet för sitt Real Sociedad. Men den svenske landslagsanfallaren missade straffen, som han själv ordnade, efter knappa halvtimmen spelad i hemmamötet med Celta Vigo.

När hemmalaget tio minuter därpå tilldömdes en ny straffspark fick Isak kliva åt sidan. Belgaren Adnan Januzaj placerade säkert in 2–1 för Real Sociedad.

Det blev heller inget mål för Alexander Isak den här kvällen. Han byttes ut i den 68:e minuten.

Real Sociedad vann matchen med 2–1 och återtar därmed femteplatsen i La Liga. Den baskiska klubben har 50 insamlade poäng med sex matcher kvar att spela, och är en poäng före Real Betis och Villarreal.

Tidigare under torsdagen tog Atlético Madrid tre viktiga poäng tack vare 2–0 mot Huesca. Atlético Madrid toppar tabellen på 73 poäng, tre före lokalrivalen Real Madrid.

Bakom huvudstadsduon huserar Barcelona som vann med 5–2 hemma mot Getafe. Förgrundsfigur som så många gånger förut var Lionel Messi med två mål och en assist.

Barcelona har 68 poäng, men har en match mindre spelad än toppduon.