Inget VM för Larsson - blir fokus på EM

Rallycross Artikeln publicerades
Foto:Lars-Åke Green

Det blir inget VM för Robin Larsson.

Rallycross-föraren får sikta in sig på EM.

BT har tidigare berättat om att Robin Larssons medverkan i årets VM varit oviss. Efter förra årets säsongsslut kände Svenljungasonen att det var dags att ta nästa steg och börja köra i ett fabriksteam. Men under vintern har förhandlingarna med två team inte gått som han hoppats på.

– Från början pratade vi med två team men ett försvann då vi valde att gå "all in" med det större. Vi har bara ett alternativ i nuläget och det känns ganska tungt. Det lutar åt att det blir att ta ett steg tillbaka, sade Larsson tidigare i veckan och svarade följande på frågan om vad det innebär för karriären:

– Det är klart att det inte är jättebra. Men det är så sporten är, man måste ha kontakter och pengar. Men det finns både fördelar och nackdelar. Det kanske är bättre att köra EM och ha en chans att vinna där istället för att inte slåss om topplaceringarna i VM.

Trots att han tillsammans med privatpersoner och sponsorer lyckats samla in tillräckligt mycket pengar för att få ihop det ekonomiskt så berättar han nu på sin hemsida att det inte blir någon VM–satsning i år:

"Det har varit tufft att få ihop alla delar och i måndags fick vi tyvärr veta att platsen inte blev vår ändå. Denna gången var det någon annan som fick chansen. Ett tungt besked och under tiden vi väntat på beslut har flera andra chanser försvunnit. Vi har sedan dess fått tänka om och beslutat oss för att ta nya tag med vårt egna team en säsong till. Vi kommer satsa på EM kommande året, då det är allt för svårt för oss som privatteam att konkurrera i VM."