Annons

Inget jubel när svensklaget blev mästare

Magdalena Eriksson och Jonna Andersson kan titulera sig ligamästare med Chelsea.
Laget utses till mästare trots att de låg på andra plats när serien avslutades på grund av coronapandemin.
Fotboll • Publicerad 5 juni 2020
Chelsea är mästare i England. Arkivbild.
Chelsea är mästare i England. Arkivbild.Foto: John Walton

Manchester City ledde Super League när den upplöstes på grund av coronapandemin, men Chelsea har ett bättre poängsnitt och tar därmed hem ligapokalen.

"FA har kommit fram till ett beslut där majoriteten var överens om att 2019-2020 års sluttabell av Super League och Championship baseras på poäng per match, med uppflyttning och nedflyttning på sportsliga meriter", skriver det engelska fotbollsförbundet (FA) i ett uttalande.

Annons

Samtidigt flyttas Liverpool ned i andradivisionen. City ledde Super League med 40 poäng på 16 matcher, ett snitt på 2,5, när säsongen stoppades i mars, medan Erikssons och Anderssons Chelsea hade 39 poäng på 15 matcher – ett snitt på 2,6.

– Vad som än händer så är det ingen trofé jag kommer ha högst upp i skåpet när jag lägger skorna på hyllan. Det lägger jag ingen större värdering i, har Eriksson tidigare sagt till Fotbollskanalen.

Samtidigt kommer herrarna i Premier League att spela klart serien med start den 17 juni. Nyhetsbyrån AFP har tidigare rapporterat att kostnaderna för omfattande testerna för coronaviruset blev ett för stort hinder i damernas högstaliga.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons