Ingen mer tennis i år för Federer

Tennis • Publicerad 10 juni 2020
Roger Federer. Arkivbild.
Roger Federer. Arkivbild.Foto: Halden Krog/AP/TT

Roger Federer har inte spelat en tävlingsmatch sedan semifinalen i Australian Open i januari. Och det blir inget mer i år. På Twitter meddelar den schweiziske tennisgiganten att han måste opereras i knät.

"Jag måste göra en ny artroskopi i mitt högra knä. Och precis som jag gjorde inför 2017 tänker jag ta den tid som behövs för att bli 100 procent redo för spel på absolut högsta nivå", skriver Federer och meddelar vidare att han tänker vara tillbaka först 2021.

I februari genomgick 38-åringen ett första ingrepp i knät.

Det här året ser ut att bli ett bra år för att ta en skadetimeout eftersom tennissäsongen legat nere sedan i mars på grund av coronaviruset. Och återstarten dröjer till i slutet av sommaren. Franska mästerskapen är flyttat till i höst och sommarens Wimbledon är helt inställt. Förhoppningen är att US Open ska kunna spelas som tänkt i augusti-september.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.