Annons

Ingen Lundheffekt: "Klart vi är missnöjda"

Det blev ingen "Lills"-effekt för krislaget HV71.
Med Stephan "Lillis" Lundh tillbaka vid rodret hämtade HV71 upp ett tvåmålsunderläge borta mot formstarka Skellefteå – bara för att till slut ändå förlora med två mål, 2–4.
Ishockey • Publicerad 21 januari 2021
Nygamle HV-tränaren Stephan Lundh kunde inte hjälpa HV71 till några poäng mot Skellefteå. Arkivbild.
Nygamle HV-tränaren Stephan Lundh kunde inte hjälpa HV71 till några poäng mot Skellefteå. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

Stephan Lundh gjorde sin första match som nygammal huvudtränare sedan Nicklas Rahm fått sparken i söndags.

Men nyordningen gav ingen effekt.

Annons

– Det är klart vi är missnöjda. Vi siktar uppåt, vi jagar och vi har en del chanser där vi borde nypa dit den, sade Lundh till C More.

Lundh, som slutade efter förra säsongen, togs in redan i mitten av december som assisterande tränare.

Men efter 1–5 mot Rögle i lördags, nionde HV-förlusten på de tolv senaste matcherna, flyttades Lundh upp på sin gamla position som ansvarig.

På gång

HV71 såg ut att ha något på gång när laget hämtade upp ett 0–2-underläge till 2–2 i andra perioden efter mål av skarpskytten Fredrik Forsberg, hans tolfte fullträff, och Anton Wedin.

Men i den tredje perioden flög ett formstarkt Skellefteå fram till sin femte raka seger.

Rickard Hugg gjorde 3–2 efter 5.09 på ett friläge sedan pucken hoppat över klubban på HV-backen Daniel Bertov vid offensiv blålinje. Drygt tre minuter senare sköt Darren Nowick 4–2 i ett två mot ett-läge.

Irriterad Lundh

Två mål som irriterade Lundh.

– Vi tar oss tillbaka från 0–2, men vi orkar inte hålla fokus i 60 minuter. Det måste vi klara av. Vi slarvar vid två tillfällen och ger dem två frilägen, sade Stephan Lundh till C More.

HV71 ligger kvar på sista plats i tabellen och marginalen uppåt blir bara större och större. Jönköpingslaget hade toppambitioner inför säsongen, nu har laget fyra poäng upp till kvalstrecket och fem till slutspelsstrecket. Dessutom med fler matcher spelade än närmaste lag ovanför nämnda streck.

På lördag väntar en ödesmatch mot bottenkollegan Linköping. Skellefteå ligger kvar på sjätte plats i tabellen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons