Annons

Ingela Carlsson tar plats i männens värld

Ett 100-tal medlemmar hade mött upp på Grand Hotell då Elfsborg höll sitt 105:e årsmöte.
Sport • Publicerad 4 mars 2010
Camilla Larsson, Ekonomichef i Elfsborgs, nya styrelseledamoten Ingela Carlsson och avgående ledamoten Claes Hagberg,
Camilla Larsson, Ekonomichef i Elfsborgs, nya styrelseledamoten Ingela Carlsson och avgående ledamoten Claes Hagberg,Foto: PeGe Johansson

Mest nyfikna var säkert medlemmarna på nya styrelseledamoten Ingela Carlsson, dotter till före detta statsminister Ingvar Carlsson.

– Information, kommunikation och ekonomi är nog mina specialområden. Tror också att jag kan tillföra styrelsen strategiskt tänkande. När jag ser på Elfsborg årgång 2010 så ser jag en allsvensk förening som ligger i framkant vad gäller organisation och ekonomi. Det är viktigt att kunna se runt hörnet att vara framåtsträvande och det är Elfsborg, både vad gäller ekonomi och resultat i fotbollen sa Ingela Carlsson.

Annons

På frågan om hon som ensam kvinna i den mansdominerade fotbollsvärlden kommer att driva den heta frågan, ska Elfsborg också engagera sig inom damfotbollen sa Ingela Carlsson.

– Jag vill helst i nuläget passa på den frågan.

När jag fått bättre insyn i föreningens framtidssyn så kan jag svara, det är kanske också bättre att männern driver kvinnofrågan än att jag som ensam kvinna är den som aktualiserar frågan.

– När jag vet mer, när jag kommit in i styrelsearbetet, är beredd att ta ställning sa Ingela Carlsson.

Hon ersätter Claes Hagberg i styrelsen, Hagberg som kom in i styrelsen 2003 kommer att sitta kvar som ordförande för Borås Arena AB - Det har varit en fantastisk resa med byggande av nya Elfsborg, Arenan, allsvenska guldet och att vi är en av de stora utmanarna till storstadsklubbarna sa Claes Hagberg, som inte var främmande för att fortsätta

PeGe Johansson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons