Annons

SvFF om Fifas Pelé-förslag: "Får hantera det"

Internationella fotbollsförbundet (Fifa) vill att alla världens länder ska namnge en arena efter den brasilianska fotbollslegendaren Pelé.
Fotboll • Publicerad 2 januari 2023
Fifas ordförande Gianni Infantino och Marcia Aoki, Pelés änka under fotbollslegendarens likvaka.
Fifas ordförande Gianni Infantino och Marcia Aoki, Pelés änka under fotbollslegendarens likvaka.Foto: Andre Penner/AP/TT

Fifa kom med sitt förslag i samband med Pelés begravningsceremoni som pågår i São Paulo i Brasilien.

– Vi kommer att be alla länder i världen att namnge en av sina fotbollsarenor efter Pelé, säger Fifa-ordföranden Gianni Infantino i samband med legendarens likvaka, enligt AFP.

Annons

Svenska Fotbollförbundets ordförande, Karl-Erik Nilsson, säger till TT:

– Vi har inte hört något om det. Vi får återkomma om det kommer en officiell förfrågan, då får vi hantera det.

Pelés öppna kistan står i mittcirkeln på fotbollsarenan i Santos, Vila Belmiro, där Pelé firat många triumfer under sin karriär.

– Vi är här med stor sorg. Pelé är evig. Han är en global fotbollsikon, säger Infantino.

Fifa flaggade på halvstång, i fredags, utanför sitt högkvarter i Zürich för att hedra Pelé vars död meddelades i torsdags. Fifa har även tidigare utsett brasilianaren till 1900-talets största spelare.

Pelé blev 82 år.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons