Husqvarna kan blåsa Norrby på Svedberg

Norrby ser ut att bli blåst på Elfsborgs anfallare Henrik Svedberg, 21.– Jag har pratat med Husqvarna och det känns intressant, säger Svedberg.
Sport • Publicerad 11 augusti 2009
Kan hamna i Husqvarna i stället
Kan hamna i Husqvarna i ställetFoto: 

Det var i gårdagens BT som Norrbys fotbollsansvarige Gabor Hacker berättade om klubbens intresse att värva forwarden inför slutspurten i tvåan.

Något Svedberg själv nu ställer sig tveksam till.

–Jag har inte hört ett ljud från Norrby och då är det svårt att veta vad de egentligen vill, säger han.

Dock var anfallaren i telefonkontakt med Husqvarnas tränare Glenn Ståhl för bara några dagar sedan - och nu lutar det åt en flytt till division I-klubben vid Vättern.

– Det känns som om de vill ha dit mig, men vi får se. Jag får höra lite vad Elfsborg säger också.

Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson till BT:

– Mycket hänger på vad Henrik själv vill. Helst ser vi att han stannar, men om han nu vill titta över andra alternativ försöker vi hjälpa honom med en lösning. Jag har dock inte fått några egentliga besked ännu.

Gabor Hacker blir förvånad när han via BT hör om Svedbergs reaktion:

– Att vi inte har pratat med Henrik personligen är med respekt för att han är under kontrakt med Elfsborg. Men vi har talat med hans pappa och med klubben, så jag tycker han borde veta vad vi vill. Men jag ska genast ringa, säger Hacker.

En övergång till Norrby skulle kunna ses som ytterligare ett litet steg närmare det samarbete som vid ett par tillfällen diskuterats mellan Norrbys Gabor Hacker och Elfsborgs sportchef Mathias Svensson.

Stefan Andreasson säger i ärendet:

– För oss är det viktigt att ha bra relationer med alla klubbar, så även med Norrby. Om det leder till ett speciellt samarbete får framtiden utvisa, som det är i dag tror vi väldigt mycket på den modell vi har.

David Axelsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.